Mustafa BAYRAK

DSP Genel başkanı Masum Türker il kongresi için geldiği Rize de hükümetin anayasa değişikliği paketini eleştirdi.

DSP genel başkanı Masum Türker Rize de uzun süredir atamalarla yapılan il kongresine katıldı. Kültür merkezi küçük salonda yapılan kongreye 140 delegeden 101 i katıldı. 8 inci olağan genel kurulda atama ile gelen Niyazı Kaptan ile Nesime Çapoğlu aday oldu.

DSP genel başkanı Trabzon il kongresi için konuşmasını öne alırken yaptığı konuşmada 12 Eylül ün sol partileri hedef aldığını söyleyerek” Çünkü yabancı ülkeler istediklerini sol partilere yaptıramıyordu. 12 Eylül öncesi 5 bin genç aynı silahlarla öldürüldü. Evren Paşa siyaseti dizayn etti, birileri dedi o yaptı, onun kafası o kadar çalışmıyordu. 1995 yılına kadar parti üyelikleri yasaktı” dedi.

Rahmetli Bülent Ecevit yolunda ilerlediklerini söyleyen DSP genel başkanı Masum Türker “ Siyasi partiler toplumun aynasıdır, Hersek siyasinin aleyhine konuşur ama herkes girmek için can atar, bugünlerde tartışmalı bir anayasa var, bu konuda partimizin üyesi çeşitli bilim adamları ile bir taslak hazırladık, bunu CHP ve MHP ile bir araya gelerek görüştük, son olarak AKP genel başkanı ve partililerle görüştük, şu an gündemde olan Anayasa paketinin yüzde 80 ini biz hazırladık, yüzde 20 si bize ait değil, o maddeler de bizim itiraz ettiğimiz maddeler,  Anayasa değişikliği için 184 milletvekilinin dilekçede imzası olması gerekli, verilen dilekçe önceki yılın dilekçesi ve dilekçedeki imzalar sahte” dedi.

Türker Anayasa değişikliği içinde parti kapatma ve baraj konusunda itirazları olduğunu söyleyerek” Baraj mutlaka düşürülmeli,, bu konuda itirazlarımız var, bu madde konmadığı taktirde asla bir oy bile vermeyeceğiz” dedi.

Mecliste zaman, zaman kavgaların olduğunu söyleyen Türker”  Mecliste ki insanlar hamam kavgası gibi saç saça, baş başa kavga ediyorlar, bunların kavgası hamam kavgasına döndü” dedi.

Başörtü meselesinin mutlaka görüşülmesi gerektiğini söyleyen Türker” Başörtü ve laiklik mutlaka Anayasa içinde yer almalı, bugün İzmir de belediye otobüslerine başörtülü kimliklere ile binenlerin kimlikleri geçersiz sayılıyor. Bu sorun köklü çözüme ulaşmalı, buradan başbakana sesleniyorum, Elazığ valisini derhal görevden almalı” dedi.

DSP genel başkanı Masum Türker konuşmasının sonunda Anayasa değişikliğinin işsizliğin. Çay üreticisinin ürün bedelini almanın çözümü değil geleceğin çözümüdür” dedi.

Türker konuşmasının ardından Trabzon il kongresine katılmak için Rize den ayrılırken” Rize ye ilk kez geldim, Trabzonlular Rize yi görmeyeyim diye beni Of tan bu tarafa geçirmedi dedi.

Editör: HABER MERKEZİ