Erdoğan'ın memleketi Rize'de AKP'li aday Halil Bakırcı'nın oy oranı yüzde 47 civarında olurken yüzde 40 oyla Bakırcı'yı Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın desteklediği ANAP adayı Kenan Bıyık izliyor.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın memleketi olan Antalya'da açılan sandıklara göre CHP'li aday Mustafa Akaydın'ın oy oranı yüzde 45.53 olurken Akaydın'ı yüzde 32,77'lık oy oranı ile AKP'nin adayı Menderes Mehmet Tevfik Türel izliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi olan Osmaniye'de ise MHP'nin adayı Kadir Kara'nın oy oranı yüzde 48.13'ü bulurken Kara'yı yüzde 39.44'le AKP'nin adayı Suat Önal izliyor.

Yerel seçimlere ilişkin sonuçlar açıklanmaya devam ederken, kesin olmayan sonuçlara göre Başbakan Erdoğan'ın memleketi Rize'de AKP, Baykal'ın memleketi Antalya'da CHP ve Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de de MHP önde gidiyor.

Beklenen sonuçların alındığı Rize'de AKP'li aday Halil Bakırcı'nın oy oranı yüzde 47 civarında bulunuyor. AKP adayının en yakın takipçisi ise Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın da destek verdiği ANAP'lı aday Kenan Bıyık. Bıyık'ın oy oranı yüzde 40'ı buluyor. 2004 yılı seçimlerinde Rize'de AKP belediye başkanlığını yüzde 52.21 oy oranı ile almıştı.

ANTALYA'DA CHP AÇIK ARA ÖNDE
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın memleketi Antalya'da da seçim sonuçları CHP'den yana görünüyor. CHP'li aday Mustafa Akaydın açık ara önde giderken yüzde 45.53 oy oranı olan Akaydın'ı yüzde 32,77'lık oy oranı ile AKP'nin adayı Menderes Mehmet Tevfik Türel izliyor. CHP 2004 seçimlerinde Antalya'da yüzde 26,10 oranında oy almıştı.

BAHÇELİ'NİN MEMLEKETİ OSMANİYE'DE MHP'Lİ ADAY ÖNDE
Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de ise MHP'nin adayı Kadir Kara yüzde 48.16 ile yarışı önde götürüyor. MHP'li aday Kara'yı AKP'nin adayı Suat Önal yüzde 39.44'le izliyor. MHP de 2004 seçimlerinde Osmaniye'de yüzde 34,67 oy oranı ile belediye başkanlığını kazanmıştı.
Editör: HABER MERKEZİ