Külünk, 'Kadıköy Moda'daki insanımızın da, Fatih Çarşamba'daki insanımızın da yaşam tarzı bize emanet olacaktır. Bizim isteğimiz, İstanbul'da ünlü yazar Amin Maalouf'un da ifade ettiği gibi 'temel prensiplere saygı göstermeyi sağlayan' bir toplumsal çerçeve oluşturmaktır' dedi. Grand Cevahir Otel'de binlerce davetlinin katıldığı toplantıda adaylığını açıklayan Külünk, 'Milletin sahibi olduğu AK Parti'nin 8 yıllık varlığında Türkiyemiz önemli hamleler gerçekleştirmiştir. Bu noktada geleceğe dönük daha iyi ne yapabilirizi düşünmek gereği açıktır. AK Parti neden kuruldu? AK Parti'nin misyonu ve vizyonu neydi? Bizim AK Parti hareketindeki varlık nedenimiz neydi? Bunları tekrar ele almanın bizlere çok şeyler kazandıracağına eminim' diyerek sözlerine başladı.

“GELECEK İÇİN KADROLAR OLUŞTURMAK ÖNEMLİDİR”

Külünk, konuşmasının devamında, 'AK Parti'de siyaset bugün için değil gelecek için yapılır' diyen Külünk, 'O nedenle gelecek için kadrolar oluşturmak önemlidir. AK Parti'nin kurumsallaşması da buna bağlıdır. AK Parti siyaseti, milletimizin emaneti ehline verdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a omuz olma siyasetidir. AK Parti siyasal çizgisi bu toprakların tevazu sahibi, açık görüşlü ve vizyoner köklerinden beslenmektedir. Nasıl ki Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u feth ederek bir medeniyet projesini Doğu ve Batı'yı kucaklayarak hayata geçirmiş ve bir 'Barış Küresi'ni hedeflemişse, biz de onun vasiyeti, emaneti olan İstanbul'da bu medeniyet projesini yeniden ayağa kaldırmak ve insanlığın hizmetine sunmak, yeni bir adalet ve barış coğrafyası oluşturmak için AK Parti'de siyaset yapıyoruz' diye konuştu.

“BU SİYASET VİZYONUNUN BEKÇİSİ VE KORUYUCUSU MİLLETTİR”

Külünk, 'Bu siyaset vizyonunun bekçisi ve koruyucusu Millettir. Biz Anadolu'nun her pınarından yudumlayarak siyasal çizgimizi geliştirdik. Bu siyasetin temellerini Anadolu'yu şekillendiren üç akılda bulabiliriz. Birincisi Yunus Emre'nin engin varlık sevgisi, ikincisi Hacı Bektaş-ı Veli ile simgelenen Anadolu'nun insan ve doğanın ilişkisine dair zaman ötesi aklı, üçüncüsü ise Mevlana'nın sınırları aşan gönülleri fetheden tolerans ve adalet kalbidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesini geçme ve 29 Ekim 1923'te ilan ettiği cumhuriyetin kazanımlarının geliştirilip güçlendirilmesi hedefi, milletimizin bin yıllık misyonunun adıdır' diye konuştu.

AK PARTİ BİR TEŞKİLAT PARTİSİDİR

Külünk, konuşmasının devamında, “AK Parti, bir teşkilat partisidir. Aksinin olması da beklenemez' diyen Külünk, 'Çünkü bu teşkilatları millet kurdu, sahibi de odur. Kendisi de teşkilat yapısının temel unsuru olan gençlik kollarından gelen bir genel başkana ve başbakana sahip olan AK Parti'nin, teşkilatsız anılması düşünülemez. Teşkilatlar, AK Parti'nin sinir uçlarıdır. AK Parti'nin sahip olduğu teşkilat yapısı ve teşkilatın taşıdığı değer, kendisini diğer siyasal yapılardan ayıran en önemli etkendir. AK Parti'nin insan merkezli siyaset anlayışının uygulama alanı bulmasında teşkilatlarımız stratejik öneme sahiptir. AK Parti teşkilatlarının taşıdığı ruh ve görev aşkıdır ki, 3 Kasım, 28 Mart, 22 Temmuz seçimlerinden AK Parti artan bir ivmeyle başarılı çıkmıştır. AK Parti teşkilatları bu çalışmaları ile tüm Türkiye'ye mal olacak abidevi şahsiyetler ortaya çıkarmıştır. Gecenin 23.00'ünde Saime anneyi 65 yaşına rağmen bir koltukta bekleten, Adem Eraslan'ı gövdesini siper etmeye iten güç, işte bu emanete sahip olma hissiyatıdır. Milletimiz gerektiğinde bu yolda çilesini çeker ve çile çekeni de unutmaz. Çilenin ve coşkunun adı olan tüm AK Parti teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. 8 yıllık müthiş hikayede onların katkısı en büyüktür. AK Parti, teşkilatları ile aktır. AK Parti siyaseti milletin emanetini geleceğe taşıma siyasetidir. O emaneti hakkıyla taşıyanlara selam olsun' ifadelerini kullandı.

“CHP AK PARTİ HİZMETLERİNİ GÖRMEZDEN GELİYOR”

CHP'nin AK Parti hizmetlerini görmezden geldiğini savunan Külünk, 'Sadece İSMEK kurslarında bugüne kadar çoğunluğu kadın olan 60 bin vatandaşımızın hizmet alması dahi müthiş bir sosyal gelişim, modernleşme projesini oluşturmaktadır. Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri ve diğer toplumsal sağlık alanında atılan adımlar, sosyal tesisler ile muhafazakar kesimi sosyal hayat ile barıştıran ve tanıştıran büyükşehir belediyemizin hizmetleri, ne yazık ki mevcut irade ile gerekli takdiri ve karşılığı almadığı açıktır. Türkiye'de devrim niteliği olan bu çalışmaları bayrağı teslim alarak hakkıyla vatandaşlarımıza anlatacağız' diye konuştu.

“BU PARTİDE FARKLILIK VAR”

Külünk, “Farklılıklar zenginlik olduğunu söyleyen Külünk, 'AK Parti; Nazım'dan Akif'e, Peyami Safa'dan Yaşar Kemal'e tüm Anadolu yelpazesinin kucaklayıcısıdır. Biz de İstanbul'u bu anlayışla kucaklayacağız. Kadıköy Moda'daki insanımızın da, Fatih Çarşamba'daki insanımızın da yaşam tarzı bize emanet olacaktır. Bizim isteğimiz; İstanbul'da ünlü yazar Amin Maalouf'un da ifade ettiği gibi 'temel prensiplere saygı göstermeyi sağlayan' bir toplumsal çerçeve oluşturmaktır, cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün milletimizde canlandırdığı 'ortak kader-ortak iyi' algısını yükseltmektir. Açıktır ki buna İstanbul'dan daha uygun bir başlangıç noktası, uygun bir yer düşünülemez. Üç semavi dinin asırlardır birlikte yaşadığı İstanbul, Adem'in çocukları arasında hiçbir ayrıma izin vermemiştir, vermeyecektir de' diye konuştu.

İstanbul Times

Editör: HABER MERKEZİ