TBMM yeni başkanını bugün seçecek. Başkan seçimine ilişkin tüm turların bugün içinde yapılması kararlaştırıldı. Buna göre, TBMM Başkanı seçilene kadar turlara (4 tur) devam edilecek.

TBMM Genel Kurulu, yeni başkanını belirlemek için bugün saat 15.00'te toplanacak.

TBMM başkanlığı için AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay ve Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç yarışacak.

İçtüzüğe göre, başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte ikisi (367), üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu (276) aranacak.

Üçüncü oylamada da salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oyu alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Meclis Başkanı seçilmiş olacak.
 
Meclis Başkanlığı için bir yasama döneminde iki kez seçim yapılıyor. İlk seçilenin görev süresi 2, ikinci devre için seçilenin görev süresi ise 3 yasama yılı olacak.

Öte yandan TBMM Genel Kurulu 10 Ağustos Cuma günü de toplanacak.

Toplantıda, Meclis Başkanlık Divanı için seçim yapılacak. Bugün ve cuma günü TBMM'ye ziyaretçi alınmayacak.


DESTEK TURU

AK Parti'nin Meclis başkan adayı Köksal Toptan ilk olarak DSP'yi ziyaret etti. Zeki Sezer'den olumlu yanıt alan Toptan diğer muhalefet partileriyle de görüşmelerini sürdürerek destek isteyecek.

CNNTURK

 

Editör: HABER MERKEZİ