Gündeme göre kongre, 6 Ocak 2008 Pazar günü saat 10.00'da çalışmalarına başlayacak.
Başkanlık divanının oluşturulmasının ardından Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.
Anıtkabir'i ziyaret için heyet tespitinden sonra Bütçe ve Hesapları İnceleme Komisyonu ile Dilek ve Temennileri İnceleme Komisyonu oluşturulacak.
Daha sonra Genel Başkan Mehmet Ağar gündemle ilgili sunuş yapacak.
Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Karar Kurulu raporları ile gelir-gider kesin hesap raporunun okunması, müzakeresi ve karara bağlanmasının ardından genel başkan adayları açıklanacak ve adaylar konuşmalarını gerçekleştirecek.
Genel Başkan seçiminin ardından Genel İdare Kurulu (GİK), Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı organlarının yedek ve asil üyelerinin seçimleri gerçekleştirilecek.
Dilek ve temennilerin ardından kongre, çalışmalarını tamamlayacak.
17-18 Kasımda yapılması planlanan kongre, Genel Başkan Mehmet Ağar tarafından iptal edilmişti. Ardından GİK, kongrenin 6 Ocak tarihinde yapılmasına karar vermişti.
Kongrede, DP Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan, Eski İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu, eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarlarından Aytun Çıray, eski genel sekreterlerden Serhan Yücel, Gazeteci Nevval Sevindi, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın eski danışmanlarından Doç. Dr. Namık Kemal Bingöl, eski Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan ve eski İzmir İl Başkanı Kani Aydoğdu genel başkan adaylıklarını açıkladılar.
Ali Şahin, Hasan Ateş, Eşref Ünal, Dursun Atabek, Hayrettin Özaydın, Cemal Önez, Salih Erkal ve Efkan Erkul da genel başkan adayı olduklarına ilişkin genel merkeze başvuruda bulundular.
 
Samanyoluhaber 
Editör: HABER MERKEZİ