AK PARTİ’nin eski Başbakan ve Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’ın Rize’deki kurmayları ile Rize için birlik ve beraberlik yemeği ile bir araya gelmesinin yankıları sürüyor. CHP Rize Milletvekili adayı Kenan Bıyık, sert eleştirilerde bulunarak Ak Parti’nin bunu uzun zamandır ilçelerle birlikte yaptığını söyledi. Bıyık, 'Son olarak Rize’de böyle bir yemek yaptılar. Hatta Mesut Yılmaz’ın çok yakınında olan kişilerin ismini kullanarak yapıyorlar. Bunu da Mesut Yılmaz’ın verdiği yemek gibi göstermeye çalışıyorlar. Bunun içinde bizim arkadaşlarımızı ve eski ANAP’lıları arıyorlar. Verilen Son yemeğe bizim arkadaşlarımız da katıldı. Ak Parti’nin bu yemeği düzenlediği akşam Ben Mesut Yılmaz’ı aradım. Kendisi bana yurt dışında olduğunu ve seçim çalışmalarının nasıl gittiği sorum seçilmem halinde bundan büyük mutluluk duyacağını söyledi. Bende kendisine Ak parti’nin böyle bir yemek düzenlediğini ve bundan haberinin olup olmadığını sordum. Bana bununla ilgi ve haberim yok. Kim organize ettiğini de bilmiyorum deyim bana bu yemek için kendi adına her turlu açıklamaya yapabileceğimi söyledi. Yılmaz ayrıca CHP il Başkanı Mehmet Aslankaya ile de görüşüp ona da aynısını söyledi' dedi. Günebakış Gazetesin de ‘Yılmaz’dan yeşil ışık mı?’ haberi çıktığında kendisini çok arayanın olduğunun da altını çizen Bıyık, 'herkesin doğruları bilmesini istiyorum. Karadeniz sahil yolu için Hayati yazıcı ile Nüsret Bayraktarn Meclis’te Mesut Yılmaz’ı yüce divana göndermek için el kaldırdılar. Yılmaz hakkında olmadık eleştiriler yaptılar ve olmadık şeyler söylediler. Hasan Karal 2007 seçimlerinde Yılmaz için ağzına geleni söylüyordu. Şimdi ise beni o okuttu. Onu yaptı şunu yaptı diye konuşuyorlar. Bunlar sığınacakları liman arıyorlar ve Mesut Yılmaz’a sığınmaya çalışıyorlar. Ancak bilsinler ki biz Mesut Yılmaz’ı bunlara kolay kolay yem yapmayız. Biz bugün Anap’ın eski ilçe ve Belde başkanları ile beraberiz. Herkesle beraberiz. Zaten verilen yemekte fiyaskoyla sonuçlandı' dedi. 
Ak Parti’nin Anaplıları bir yemekle ikna edebileceğini sandığını ancak bunda yanıldığını ifade eden CHP Rize Milletvekili adayı Kenan Bıyık, 'Varsın ikna edeceklerini zannetmesinler. Bu işler bu kadar ucuz değil. O insanların yemek yemeğe ihtiyacı yok. Benim onlara tavsiyem yemek vereceklerine çay alım yerlerine gitsinler. Üretici çayını satamıyor. Büyük sıkıntı yaşıyor. Öyle esnafı tüccarı yemek yedireyim diyerek kendilerini rüya içinde görmesinler. Zaten Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın bundan haberi olsa fes eder'.
Önemli bir konunun da olduğunu ifade eden Kenan Bıyık, 'Ak Parti araçları dolaşıyor ve üzerinde Çaykur özelleşmedi ve özelleşmeyecek diyorlar. Bende buradan söylüyorum. Ak Parti’nin milletvekili adayları çıkıp desinler ki biz Çaykur’u özelleştirme kapsamından çıkarttık. Bunu söylesinler ben 3 adayında elini öpeceğim. Çaykur tabi ki özelleşmedi ama 2013 yılında özelleşmesi için TBMM kararı var. Bu işler özelleşmedi özelleşmeyecek demeyle olmaz. Burada bir oyun var ve bu oyluna Rizelinin kanacağını zannetmesinler. Çaykur’u özelleştirme kapsamından çıkartsınlar ve insanları aldatmayıp kandırmasınlar. Bu onlara yakışmaz. Kul hakkından korkuyorlarsa yalan konuşmasınlar. Biz CHP olarak işimize bakıyoruz ve kimseyle de kavgamız yok.
Editör: HABER MERKEZİ