CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Rize'de halka seslenirken aile sigortası, askerliğin 9 aya indirilmesi ve milli gelirden emeklilerin pay almasının önünü açacaklarını iddia etti. CHP lideri bu vaatleri 4 ayda gerçekleştirmezlerse hem genel başkanlıktan istifa edeceğini hem de siyasetten çekileceğini söyledi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları: 

Başbakan sürekli İsmet İnönü'yü eleştiriyor ama Rize'ye ÇAY'ı getiren İsmet İnönü'dür.  Bugüne kadar Meclis'te Rize'nin sorunlarını anlatan bir vekil gördünüz mü? 

HABERAL'A GÖNDERME

Mehmet Haberal da sizin çocuğunuz. Halkın iktidarında o da parlamentoda olacak. O da biliyor ki memlekette bazı şeyler iyi gitmiyor. Benim mücadelem şu 2.5 yaşındaki Kübra açlıktan ölüyorsa o dert Kemal Kılıçdaroğlu'nun derdidir.

Geliri olmayan ve ya geliri asgari ücretin altında olan ailelere en az 600 tl yardım yatıracağız. Öyle makarna kömür yok. Niye kömür ve makarna dağıtıyorlar biliyor musunuz, ondan bile yolsuzluk yapıyorlar. Yoksulun yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz.

BÜYÜK HIRSIZLAR DENİZ FENERİ KULLANIR

Evet biliyoruz, küçük hırsızlar el feneri kullanır büyük hırsızlar ise deniz feneri..

Emeklilerin durumu çok iyi değil mi? Ne zaman kürsüye çıkıp emeklilerin durumu iyi değil desek bize diyorlar ki emekilerin durumu iyi sizin haberiniz yok. Doğru mu? Millet mi doğruyu söyler politikacı mı doğruyu söyler? Emeklilerden bir isteğim var; size milli gelir artışından pay verilmesi gerekir diyen genel başkan benim. Düşük maaş düzenine son verilmelidir diyen de benim. 9 milyon emekli var 9 milyon emeklinin de oyunu istiyorum.

TAŞERONLUĞU BİTİRECEĞİZ

Taşeronlukla çağdaş kölelik dönemi başladı. Taşeron işçiliği bitireceğiz ve onları kadroya alacağız. 

Verdiğim sözleri ilk 4 ayda yerine getirmezsem siyaseti de genel başkanlığı da bırakacağım. İlk dört ayda Askur'u kuracağız, taşeronluğu kaldıracağız. Gençlerin askerlik süresini 9 aya indirmek için çalışmaya başlayacağız. 





 


.

 
Editör: HABER MERKEZİ