CHP Genel Merkezi'nde MYK salonunda gençlik etkinliğinde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, 'Lazca için ne gibi çalışmanız var' sorusu üzerine herkesin kendi anadilini öğrenmesini istediklerini belirtti

İMAMIN ORDUSU'NU OKUYACAĞIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın internette yayımlanan 'İmamın Ordusu' kitap taslağı için, 'Okumadım ama elimin altında, okuyacağım' açıklamasını yaptı.

LAZCA İÇİN NE YAPACAKSINIZ

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde MYK salonunda GenceArtı 'İstihdamda Fırsat Eşitliği Yaratma Projesi' kapsamında düzenlenen etkinlikle, internet üzerinden gençlerle buluşarak sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, 'Lazca için ne gibi çalışmanız var' sorusu üzerine herkesin kendi anadilini öğrenmesini istediklerini belirterek, Lazca'yı 1976'da yaptığı bir minibüs yolculuğu sırasında ilk kez duyduğunu söyledi. CHP Lideri, 'Rize'ye ne zaman geleceksiniz' sorusu üzerine de seçim çalışmaları kapsamında Rize'ye de gideceklerini ifade ederek, 'Rize'den milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum' dedi.

NÜKLEERİ HALKA SORALIM

'Nükleer santral ve HES'lerle ilgili neden bir referandum talebiniz yok' sorusunu CHP lideri, şöyle yanıtladı: 'HES'ler çevreyi yok ettiği sürece karşıyız. Nükleer santralle ilgili düşüncelerimizi defalarca dile getirdik. 'Siz bu kadar önemli yatırım yapıyorsanız ve bu ciddi riskler oluşturuyorsa buyurun gelin referanduma gidelim, halk nükleer santral istiyor mu istemiyor mu diye soralım' dedik ama AKP kulaklarını tıkıyor.'

3. KÖPRÜ YOK EDECEK

İstanbul'a yapılması planlanan 3. köprü ve İstanbul'un bir finans merkezi haline getirilmesi düşünceleri ile ilgili görüşünün sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, '3. köprü konusunda, bu köprünün İstanbul'un akciğerlerini yok etme köprüsü olduğunu düşünüyorum. 3'ncü köprü yerine tüp geçit yapılabilir çevreyi korumuş oluruz, ulaşımı sağlamış oluruz. Daha fazla aracın geçmesini sağlama imkanımız olur' dedi.

CEMEVLERİ İBADETHANEDİR

Kılıçdaroğlu, 'Cemevlerinin ibadethane olarak sayılması için bir çalışmanız olacak mı' sorusuna ise, 'Çalışmanın ötesinde kanun teklifleri verdik. Parlamentoda bekliyor' karşılığını verdi.

GENÇLERE İŞ KREDİSİ

Gençlere yönelik 'Genç-İşkur' projeleri olduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, genç işsizlere düşük faizli kredi vererek, iş kurmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ