CHP Grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının bir bölümünü geçen hafta Rize'de yaşanan sel felaketine ayırdı.

Selde hayatını kaybeden 82 yaşındaki Havva Tüysüz'ün yaralanmasının ardından 10 saat yardım beklediğini ve iç kanamadan öldüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, "Felaketi yaşadığımızı söylemiştim birçok bölgede. Rize Köprübaşı köyünde de böyle bir felaket yaşanmıştı. Sel felaketinde Havva Tüysüz selde 10 saat bekliyor, iç kanamadan hayatını kaybediyor. Yardım tam 10 saat sonra geldi. İnsanlar 10 saatte dünya turu atıyor. Nasıl oluyor da ulaşamıyorsunuz? Sorumlusu kim? Ambulans uçaklarımız, helikopterlerimiz var, doğru. İnsana ulaşmıyorsa, insan hayatını kurtarmıyorsa ambulansın ne değeri, uçağın, helikopterin ne değeri var?" ifadelerini kullandı.

Felaketin ardından milletvekilirini bölgeye sevkettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarımıza mağdur vatandaşlarla görüşün dedik. Rize’ye gittiler. Felaketten sonra giden sadece CHP’li vekiller gitti. Devletin yetkilileri gitmedi." dedi.

Editör: HABER MERKEZİ