CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’nin Güneysu İlçesi’nde, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini kınamak için yürüyüş düzenlendi.

Güneysu Merkez Cami önünde cuma namazı sonrası başlayan yürüyüşe Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı AK Partili Halil Turan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz ile CHP Rize Kadın Kolları Başkanı Fazilet Türüt ve partililer katıldı. MHP teşkilatının 12 ilçe başkanı ile katıldığı ve 'Bir masumu öldürmek tüm insanları öldürmek gibidir' pankartı açılan yürüyüş Köprübaşı mevkiine kadar devam etti.

'DİNDAR NESİL YETİŞTİREBİLSEYDİK BU OLAYLAR OLMAZDI'

Yürüyüş sonrasında konuşan Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, kadına şiddet olaylarının Özgecan cinayeti ile vahşet boyutuna ulaştığını belirterek, 'Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı döneminde 'Dindar nesiller yetiştireceğiz' demişti. Eğer dindar bir toplum yetiştirebilseydik bu olaylar yaşanmazdı' dedi.

MHP İL BAŞKANI: ALLAH BAZI SİYASİLERİN TEZ ZAMANDA AKLINI BAŞINA GETİRSİN

Türk toplumunda kadının yerinin çok farklı olduğunu ifade eden MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz ise 'Tarihler boyunca kadın erkeğin başının tacı olmuştur. Son dönemde kadının itibarsızlaştıran ve bir eşya haline getiren siyasilerin akıl dışı söylemlerini topluma şikayet ediyorum ve aklı selime davet ediyorum. Allah bir daha bu acıları bize yaşatmasın, bazı siyasilerin tez zamanda aklını başına getirsin' diye konuştu.

CHP Rize Kadın Kolları İl Başkanı Fazilet Türüt de 'Şiddetin kadını erkeği olmaz. Toplum olarak şiddeti önlemek için mücadele etmeliyiz' ifadelerini kullandı. Grup daha sonra dağıldı.

Editör: HABER MERKEZİ