21. Dönem Saadet Partisi Rize Milletvekili olan ve psikiyatri anabilim dalı başkanlığı da yapmış olan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, TBMM’de giderek yükselen ve sıkça yumruklaşmayla varan gerilimin yaklaşan seçimin göstergesi olduğunu belirterek, “Milletvekilleri yorgun ve gergin. Kavgalar seçim sürecinin başladığını gösteriyor. Kendilerine gerginlikten uzak durmalarını ve diğer kulise de gitmelerini öneriyorum” dedi.
Bekaroğlu, “Meclis’te gerilimin iyice tırmanmış olması; seçimin yaklaşması, liderin gözüne girme çabasıyla ya da parlamentonun bu dönem ömrünün sonuna geldiği şeklinde yorumlanabilir mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Geçmişte bu tür olayların yoğunlaştığı tarihlere dikkat edilirse, hemen sonrasında seçim kararı alınarak seçime gidildiği görülecektir. Bunlar tesadüf değil. Ben tekrar baktım geçmişe, parlamentonun yorgunluğunun ifadesi gibi. Gerilim her zaman var tabii ama seçime yaklaşıldığında daha da artar. Bu parlamento çok eski olmamasına rağmen çözüm üretemiyor ve tıkandı. Dolayısıyla milletvekilleri de yoruldu ve gerginler.”

2002’de de öyle olmuştu
2002 seçimleri öncesinde de TBMM’nin çok verimli bir çalışma sonrasında kavgalı bir döneme girdiğini ve tam da o günlerde seçim kararı alındığını anımsatan Bekaroğlu, şöyle devam eti:
“Başbakan ‘seçim zamanında olacak’ diyor, ancak bence seçime girildi. Yaşanan son kavga da seçim sürecinin, propagandaların başladığını gösteriyor. Bu parlamento ‘açılım’ dedi, ‘fırsat’ dedi bir şeyler söyledi ama hiçbir şey yapılmıyor. Bir belirsizlik var. Bireysel ruh sağlığında da böyledir, gerginliğin düşürülmesi için belirsizliği ortadan kaldırmak lazım. Milletvekilleri bireysel olarak TBMM çalışmasında müdahale edemiyor, içtüzük buna müsait değil. O zaman kendilerine dikkat edecekler, kendilerini koruyacaklar, salondan çıkacaklar.”
milliyet
 
Editör: HABER MERKEZİ