SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e kuşkuyla yaklaşılmasını ve bu olumsuzlukların seslendirilmesini doğru bulmadıklarını açıkladı. Karayalçın, 'CHP ile SHP arasındaki fark, burada ortaya çıkmaktadır.'' dedi. Karayalçın, Gül'e yapılan saygısızlığın halka saygısızlık yapmak anlamına geldiğini kaydetti.

Karayalçın, Konya Gazeteciler Cemiyeti binasında düzenlediği basın toplantısında, meşru yollarla seçilmiş cumhurbaşkanına gerekli saygının gösterilmemesinden yakındı. Bunu SHP olarak yanlış bulduklarını belirten Karayalçın, 'SHP'nin TBMM'de grubu olsaydı, cumhurbaşkanı seçiminde kendi adayımızı çıkarır desteklerdik. Aday çıkaramasak da seçime girip boş oy kullanırdık.' şeklinde konuştu.

Gül'ün, Cumhuriyet'in değerlerine uygun bir biçimde hizmet vereceğine inandıklarını vurgulayan Karayalçın, şöyle devam etti: 'Türkiye'de her güç odağının denetlenmesi gerekir. Cumhurbaşkanlığı kurumu da denetlenmeli. Atatürk'ün ilke ve devrimlerine, zamanın gereklerine uygun bir biçimde hizmet verip vermeyeceğini tabii ki denetleyeceğiz. Küserek, seçime katılmayarak, davetleri reddederek bir denetim sistemi işletilemez. O ulusun iradesine saygısızlık anlamına gelecektir.'

haber3

Editör: HABER MERKEZİ