Göktürk FIRAT

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Rize’ye modern bir yeni doğan ünitesi ile diş hekimliği fakültesi kazandırılacağının müjdesini verdi.

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ankara temaslarımız esnasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarımızla uzun süren bir görüşme yaptık. Zaten kendisiyle çok eskiye dayanan bir dostluğumuz ve hukukumuz var. Yeni doğan ünitesi konusunda yaşadığımız sıkıntıları ve taleplerimizi kendisine anlattık. Sağolsun bizi kırmadı ve en kısa zamanda bu ünite oluşturulacak. Ve en kısa zamanda yeni doğan uzmanı hekimlerin buraya gönderileceği konusunda da söz aldık. Bu sorunun giderilmesiyle beraber sırf teknik imkansızlık ve alt yapı eksikliği nedenleriyle Trabzon’a yönlendirdiğimiz hatta oradaki doluluk ve yoğunluk nedeniyle bazen ölümlerle sonuçlanan çok büyük bir problemi ortadan kaldırmış olacağız. Yeni Doğan Ünitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz bünyesinde oluşturulacak” dedi.

Rize Üniversitesi’ne Dış Hekimliği Fakültesi’nin kurulması için önemli adımlar attıklarını belirten Karal, “Milli İstihbarat Teşkilatı binasının 4 dönümlük arazisinin Rize Üniversitesi'ne tahsisi için gerekli yazışmalar yapıldı ve burasının kurulması planlanan daha modern ve çağdaş bir Diş Hekimliği Fakültesi için uygun olacağını düşündük. Diş Hekimliği Fakültesi sayesinde, Rizeli çocuklarımız ve vatandaşlarımız özellikle diş hastalıkları ve diş cerrahisi konusunda ilgili diğer illere çıkmak zorunda kalıyorlardı. Çok büyük bir problemdi. Temenni ediyorum ki bu Diş Hekimliği Fakültemizin kurulmasıyla beraber artık diş hastalıkları konusunda Rize dışına çıkılma ihtiyacı olunmayacak. Sağlık alanında ki bu iyileşmelerin şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ