AK Parti Rize Milletvekili adayı Hasan Karal, ÇAYKUR bürokrasisin siyasi istişare yapmadan aldığı karar ile destekleme primlerinin ödenmesi konusunda bölge insanın mağdur edildiğini belirterek “Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile yeni bir bakanlar kurulu kararı çıkartıldı ve çay üreticilerinin mağduriyetleri giderildiğini” söyledi.

AK Parti Rize milletvekili adayı Hasan Karal Kaçkar Tv’de canlı yayında, çay desteklemelerinin ödenmesi konusunda yaşanan sorunların giderildiğini belirtti.

Karal, ÇAYKUR bürokrasisinin siyasi istişare yapmadan aldığı kararlar neticesinde destekleme primlerinde kota uygulaması getirildiğini hatırlatarak, “ 2010 yılı yaş çay destekleme primlerinin dekar başına 2 tonla desteklenmesi konusunda bir adım atıldı. Yaklaşık 60 bin üretici bu durumdan mağdur oldu. Destekleme primlerini tahsil etmekte vatandaşlarımızın ciddi zararları oluştu. Bu durum 30 trilyonluk bir paranın bölgeye girmemesine neden oldu. Biz destekleme primlerini ödedik. Ancak bu şekilde eksik ödenmiş oldu. Bu durumu sayın başbakanımıza aktardık. Sayın başkanımız yeni bir bakanlar kurulu kararı çıkarttırttı ve bu durumu düzelttik. Bugün itibari ile resmi gazetede yayınlandı” şeklinde konuştu.

Destekleme primlerinde zarar eden bütün hemşerilerimizin zararlarının tazmin edildiğini vurgulayan Karal “Destekleme primleri konusuna bir eksiklik yaşanmıştır. Bu eksikliği biz yaptık diye kabul ediyoruz ve artık bu olumsuzluk bugün itibari ile giderildi. Bu konudan dolayı 6-7 aydır sıkıntı çeken hemşerilerimizden özür diliyoruz” ifadelerini kullandı.

olay53

Editör: HABER MERKEZİ