Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, Türkiye’nin geldiği nokta itibariyle halktan kopuk, vatandaşın dertleriyle dertlenmeyen bir siyaset anlayışını yaşadığını kaydetti.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, Ramazan bayramı dolayısıyla memleketi Rize’ye geldi. Karal, İl başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Ömer Köroğlu ve partililerle bayramlaştı. Karal, burada yaptığı açıklamada DEVA Partisi’nin kuruluş gerekçesini de açıkladı.

Partisinin il başkanlığına gerçekleştirdiği ziyaretinde partililerle ve vatandaşlarla bayramlaşan Karal, yaptığı açıklamada, “Ehliyetsiz ve liyakatsız kadroların maalesef Türkiye’de özellikle politika üretememe noktasındaki gelinmiş olan bu noktada insanlarımız bunun acısını çok ciddi bir şekilde yaşıyorlar. Türkiye’de hakikaten insanımızla yöneticilerin arasındaki iletişim bağının ciddi anlamda koptuğunu görüyoruz. Vatandaşla politikacılar arasındaki iletişim bağı çok ciddi anlamda kopmuş durumda. Siyasetçi ile vatandaş her zaman bütünleşmiş olması, siyasetçi ile vatandaş birbiriyle kenetlenmiş olması gerekirken maalesef böyle bir kopukluğu şu anda gözlemliyoruz. Biz tabi kesinlikle siyasetçinin her zaman ve zeminde halkın içerisinde olmasını ve halkla beraber düşünmesini ve halkın sorunlarıyla 24 saat beraber yaşamasını amaçlayan bir siyaset gütmüştük bu zamana kadar ama Türkiye’nin geldiği nokta itibariyle üzülerek ifade edeyim ki halktan kopuk bir siyaset anlayışını yaşamaktadır. Vatandaşın dertleriyle dertlenmeyen bir siyaset anlayışını ülkemiz şu anda yaşamaktadır. Bizler de Deva Partisi olarak bütün bu yaşanan olumsuzlukları bertaraf edebilmek amacıyla böyle bir siyasi faaliyetlerimiz başlattık ve böyle bir parti kurduk” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ