Mustafa BAYRAK

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Başbakan’ın sayesinde ülkede hızlı bir gelişme olduğunu söyleyerek” Sayın başbakan döneminde İSKİ genel müdürlüğüne getirildim o tarihte 591 proje yaptık. İstanbul un su sorununu çözdük. Bakanlığım döneminde Rize KÖYDES e 71 trilyon çıkardım” dedi.

AKP Teşkilatlandırma genel başkan yardımcısı Agâh Kafkas ise geçmiş hükümetlerin 152 ülkenin ismini sayamazken AB yolunda 152 ülkenin oyunu aldık. Cumhuriyet tarihinde ülkeye yapılan hizmetlere bakın biz bu hizmetleri son 7 yılda yaptık” dedi.

AKP Rize 3 olağan kongresinde AKP’nin Rize il kurucu başkanı Hasan Karal 2 yıl sonra yeniden il başkanlığına geldi.

Rize Kültür merkezi salonunda yapılan AKP 3 olağan kongresinde kültür merkezi salonu tamamen dolarken kongreye Çevre ve orman Bakanı Veysel Eroğlu, AKP teşkilatlandırma genel başkan yardımcısı Çorum milletvekili Agâh Kafkas, Afyon milletvekili Ahmet Kocabey de katıldı.

Divan başkanlığına Afyon milletvekili Ahmet Kocabey in seçilmesinin ardından kongreye geçildi.

AKP’nin Rize il kurucu başkanlığını 2 dönem yapan Hasan Karal 2007 milletvekilliği seçimleri sırasında AKP den 3 sıra milletvekili adayı olmasının ardından il başkanlığına Yılmaz Katmer getirilmişti. 2 yıldır il başkanlığını yürüten Katmer Başbakan in isteği doğrultusunda yeniden aday olamazken il başkanlığına Hasan Karal tek liste halinde aday gösterildi.

Eski ANAP il başkanı Nusret Karaca nin da Hasan Karal in listesinde yönetimde olduğu kongrede konuşan AKP eski il başkanı Yılmaz Katmer ”2007 yılında görevi devraldım. 2 yıldır il başkanı olarak görev yapıyorum daha önce il başkan yardımcılığı ve belediye başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Rize milletvekilimiz Sayın Ali Bayramoğlu nun bu sürede büyük desteğini gördüm” derken AKP Rize 2 sıra milletvekili Lütfü Çırakoğlu na da kızgınlığını gösterdi.

Partililere seslenen Çorum milletvekili Agâh Kafkas “AKP nin nerden nereye geldiğine bakın, bu halk şiir okuyan ve şiirden dolayı ceza evine yatan bir eski belediye başkanını nerden nereye getirdi. Dünya da AKP teşkilatı kadar güçlü bir teşkilat yoktur. Seçimlerde tüm partiler kadar oy aldık ancak bunu eleştirenler var. Allah onlara bunu nasip etsin. Bu ülkeyi eskiden yönetenler 152 ülkenin ismini sayamazken biz bu ülkelerin AB ye girme yolunda oylarını aldık” dedi.

Çevre ve orman bakanı Veysel Eroğlu ise başbakan Recep Tayip Erdoğan döneminde İSKİ nin başına getirildiğini o dönemde İstanbul da 2 ay yetecek su bulunduğunu söyleyerek” Sorunlu bir İSK aldım. O dönemde 591 proje ürettik. İstanbul un çöp ve su sorununu çözdük. Bakanlığım döneminde geçtiğimiz yıl Rize ye 71 trilyon köydes a aktardım. Şimdi ise sizlerden gelecek seçimlerde Rize yi sıfıra karşı istiyorum” dedi.

Divan başkanı Ahmet Kocabey il başkanlığına aday olanların listesini isterken tek liste olan AKP kongresinde Hasan Karal in listesi divana sunuldu. Karal tek liste olarak girdiği seçimlerde 2 yıl sonra yeniden il başkanlığına seçildi.

Editör: HABER MERKEZİ