AKP il yönetimi köylere olan ziyaretlerine devam ederken il başkanı Hasan Karal köylülerin derdini dinliyor.

AKP il yönetimi Rize merkez ve ilçelerde ki ziyaretlerinde köylülerin dertlerini dinlemeye devam ediyor.

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, bazı İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Ali Yazıcı, İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin, Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeleri ile birlikte  Köy ve Mahalle Ziyaretleri kapsamında Akpınar ve çevre köylerdeki 13 tane muhtarlarla birlikte bir araya geldi.

İl Başkanı Hasan Karal, 2009 yerel seçimlerden bir sene sonra köylere hangi hizmetler yapıldığı noktasında  hem de muhtarların görüşlerini, taleplerini almak amacıyla bu toplantıları düzenlediklerini söyledi.

Merkez ilçede 4 bölgede bu toplantıları yapacaklarını ifade eden Karal, ‘’Her Cuma günü bu toplantıları gerçekleştirmiş olacağız. İlk olarak Akpınar köyünden başladık. Daha sonra salarha bölgesi, elmalı ve ortapazar bölgesi olmak üzere merkez ilçemizi 4 ayrı pilot bölgeye ayırdık. Gittiğimiz bölgelerde çevre köylerimizin muhtarları ve köy başkanlarımızı toplayarak hem muhtarlarımızın sorunlarını ve görüşlerini alarak ve hem de yapılan çalışmaları yerinde değerlendirmek amacıyla bu toplantılarımızı yapıyoruz’’dedi.,

 Son 6 sene içersinde KÖYDES projesi ile köylere toplam 150 trilyon üzerinde yatırım yapıldığını da kaydeden Karal, ‘’önceden yıllık tüm köylere il özel idare tarafından 3-4 trilyon yapılan bir yatırım olurdu. Ama KÖYDES projesi ile beraber 15, 20, ve 12 trilyon gibi köylerimize yardım geliyor. İçme sularına el atıyoruz. Betonlamarı yapıyoruz. Betonu çok aşınmış olan bölgeler üzerine asfalt çekmeye çalışıyoruz. Biz Rize’yi fellik fellik dolaşacağız. Her köye gideceğiz. Köylerimizde toplu programları yapacağız. Vatandaşlarımızla beraber bu hasbıhalleri yapacağız. Yaptıklarımızı anlatacağız. Vatandaşlarımızın eksik gördüklerini biz dinleyeceğiz. Bu organizasyonu düzenleyen il genel meclis üyemiz Muhammet Agun’a da teşekkür ediyorum.’’diye konuştu. 

İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin ise, KÖYDES kapsamında Akpınar ve çevre köylerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, yapılan yatırımlar konusunda muhtarlardan gelen sorulara cevap verdi.

 

Editör: HABER MERKEZİ