Meclis çatısı altında PKK ya destek verenler ile aynı havayı teneffüs etmekten utanç duyuyorum diyen Karal ' Parmak kaldırmaya hazırım' dedi.

 

 RİZE: AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal 53 Gazeteciler Derneğinde yaptığı açıklamada Mehmet Bekaroğlu’na isim vermeden yüklendi.

     53 Gazeteciler Derneğinde Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Rize Havalimanı ile ilgili konuşulanların doğru olmadığını belirterek “ Kulaktan duyma sözleri olmayacakmış gibi gelip Rize “ye yansıtmak doğru değil, Rizeliler ayağa kalsın deniyor, Rizeli ayağa kalktığında zaten gereğini yapıyor. Neden 1 Kasım seçimlerinde Rize ”den aday olmadı.  İnsanların kafalarını karıştırmaktan başka bir şey yaptıkları yok. Bu sözleri daha öncede duyduk, Paketleme fabrikası, ovit tüneli, Organize sanayi sitesi ve çeşitli hizmetler öncesi bunlar aynı sözleri de söylediler. Biz yapmak istediklerimizi yaparız” dedi.

    Köprü bitti Ağaçları soruyorlar

Karal açıklamasında “ Cumhurbaşkanımız 3 köprünün son kaynağı yapıldıktan sonra köprüden geçti, muhalefet halen ağaçları soruyor. O bölgeden kesilen ağaçların çok fazlası zaten dikildi, bunlar birinci köprü yapılırken de aynı zihniyeti taşıyorlardı. Rize hava limanı Dünyanın en pahalı hava limanı olacak., 750 milyon Tl ye mal olacak” dedi.

          Böyle çapsızlık olmaz

Karal konuşmasında Bekaroğlu ”nu kastederek “ Lokantaya alınmamış, bizden biri telefon etmiş söylentisi var. Hiç kimse o kadar çapsız değil, Lokanta sahibi kimin telefon ettiğini açık açık söylemeli. Kimseyi töhmet altında bırakmasınlar. Partimin tüm ekibini sorumlu kimsenin tutmaya hakkı yok. Böyle çapsızlığı kimse yapamaz” dedi.

           ÇAYKUR’u satacaksak neden fabrika yapıyoruz

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “ Birileri Rize “de ÇAYKUR’un özelleşeceğinden bahsediyor. biz iktidara geldiğimizde 560 bin ton yaş çay kapasitesi olan ÇAYKUR’u bugün 8 bin 500 tona çıkardık, halen Çamlihemşin, Fındıklı, Pazar ve İkizdere ilçelerinde organik fabrika yapımı çalışmalarımız var, kapasitemizi yüzde 50 oranından daha fazla artırdık. Cumhurbaşkanımız ÇAYKUR “un yanında, yine Çay kanun taslağını hazırladığımız ve üreticinin zararına olacak maddeler eklediğimiz söylenmekte, böyle bir taslak yok, böyle bir taslak hazırlamış olsak bile bunu muhalefet ile paylaşırız” dedi.

           Hastane kapatmıyoruz

Kaçkar Devlet Hastanesinin kapatılacağı dedikodusunu duyduklarını belirten Karal “ Öyle bir şey yok, sadece orada doktor sıkıntısı var, ülke genelinde bu sıkıntı zaten var, Rize “de 550 doktor var, nüfus ortalamasının üzerinde, Rize bu anlamda Ankara’dan sonra ikinci sırada, Biz iktidar olarak halkımızın yanındayız ve verdiğimiz sözlerin arkasındayız” dedi.

       Karal kısa süre sonra Diş fakültesinin temelinin atılacağını söyleyerek “ Proje son aşamaya geldi, Taşlidere çay fabrikasının yerine kısa süre sonra Diş Hekimliği fakültesi ve hastanesinin temelini atacağız” dedi.

      Rize ticaret ve turizm merkezi olacak

Ovit tünelinin açılması, Lojistik üst,. Havalimanının bitmesi ile Rize’nin turizm merkezlerinden biri haline geleceğini belirten Karal “ Biz geleceği hazırlıyoruz, Rize’nin gelecek 50 ve 100 yılını hazırlıyoruz.  Lojistik üst için alt yapı çalışmaları devam ediyor. Havalimanı projesinin hayata geçmesinin ardından Lojistik üst için çalışmaları yoğunlaştıracağız” dedi.

    En büyük hayalının sahil projesi olduğunu belirten Karal “ 500 dönüm alan üzerinde kurulacak sahil projesinin bir an önce başlaması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu hayalımı gerçekleştirmek istiyorum. Ayrıcı ısırlık parkı çalışmaları başladı ve bu alanda otel yapmak isteyen firmalar var” dedi.

     Tarımsal kırsal kalkınma ve Destekleme kurumunun kurulması için Rize “de yer aradıklarını ve kısa sürede kurumun kurulacağını belirten Karal “ Her yıl 30-40 trilyon dolayında üreticiye destek verecek” dedi.

            Dokunulmazlık kalkmalı

Terör eylemlerine ve teröre destek verenler ile aynı çatı altında olmaktan utanç duyuyorum diyen Karal “ Teröre destek veren ve mahkeme kararı ile tescillenmiş insanlar ile aynı çatı altında olmaktan bir milletvekili olarak utanç duyuyorum. Onlar milletvekili sıfatı taşımamalı, onlar ile aynı havayı teneffüs etmek benim içimi acıtıyor. Onların dokunulmazlıklarının kalkması için parmak kaldırmaya hazırım” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ