Kılıçdaroğlu konuşmasına başlamadan önce CHP'ye katılan İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Tan'a CHP rozeti taktı.

Ardından partililere seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı son ziyaretleri ve izlenimlerini aktardı. CHP'nin iktidara gelmesi halinde Karadeniz ve GAP'ı birleştireceğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu YÖK'ün Giresun Üniversitesi rektör adayı listesine sert çıktı ve iktidara geldikleri taktirde YÖK'ü kaldıracaklarını söyledi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları:

Geçen hafta Genelkurmay Başkanımızla sınır karakollarına gittik. Sipere gittik. Onlarla yemek yedik. bilgi aldıktan sonra tekrar Ankara'ya döndük. Güvenlik güçlerimiz olağanüstü bir moralle görevlerinin başındalar. Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör bölge insanını olumsuz etkilemiş ve etkilemeye devam ediyor. AKP iktidarı döneminde Doğu ve Güneydoğu'ya gerekli sosyal ve ekonomik önemin gösterilmediğini gördük.

60'lı yıllarda, 70'li yıllarda yaşanan sorunlar bu bölgede aynen devam ettiğini söylüyorlar. Terör olgusunu çözümsüz hale getiren siyaset kurumu olmuştur. Bu süreçte AKP kucaklayan politikalar yerine ayrıştıran politikaları ortaya koymuştur. Biz CHP olarak terörle mücadeleyi bir ulusal politika olması için çaba sarfediyoruz. Bu konun toplumsal bir uzlaşma ile çözüleceğine inanıyoruz. AKP bu konuda açıkça sınıfta kalmıştır.

AKP sadece terör konusunda mı başarısız? Hayır.. Dışpolitika'da da sıfır sorun stratejisiyle başladılar. Gazze olayında neredeyse savaşın eşiğine gelindi.. Başbakan Erdoğan esti gürledi. O zaman biz dedik ki ölen Türk'ün kanı yerde kalmasın. Ama bunlar dediki BM kınasın, NATO kınasın.. Sonuç sıfır.. Hayatını kaybedenlerin maddi ve manevi kayıpları temin edilsin dediler. Sonuç ne oldu sıfır. Ve bu süreçte tamamen Türkiye'yi yanlız bıraktı.

Bu konun Meclis'te görüşülmesini istedik. Ama bu AKP'nin oylarıyla reddedildi. Önce kendi ülkenizde kendi halkınızın kendi milletvekillerinin bilgilendirilmesini sağlayacaksınız. Bir kusurunuz mu var, bir kabahatiniz mi var? Onlar biliyorlar kusurlarını kabahatlerini.. Eğer uluslararası bir soruşturma olursa ucunun AKP'ye dokunacağını biliyorlar.

Bir baktık ki gizli kapılar arasında görüşme yapıyorlar. Ne görüşme yapıyorlar? 'Ne olursun bizden bir özür dileyin de kapatalım bu konuyu' diyorlardır. Onlar da otelin önüne çıkıp asıl Türkiye bizden özür dilesin diyorlar. Bunun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Dış politikada soyutlanan yanlız kalan bir ülke konumuna düştük.

Olay bununla kalsa neyse... Uğruna mücadele ettiğin Hamas arabuluculukta Mısır'ı seçiyorum dedi. Nasıl oluyor da sizi arabulucu olmamıyorsunuz... Üstüne de Hamas Güney Kıbrıs limanlarının açılması gerektiğini açıkladı. Sonuç 9 Türk vatandaşı öldü ve kanları yerde kaldı. Bunun sorumlusu Başbakan Erdoğan ve AKP'dir.

Dediler ki elektrik fiyatlarında indirim yapacağız. İndirim 1 temmuzda başlayacaktı. Ne oldu; indirimden vazgeçtiler ve üstüne yüzde 2,1 zam yaptılar. Bari zam yapma. Hayır zam yapacağım diyor. Uygar bir ülkede bu kararı alan iktidar sandıkta yok edilmelidir. Görev de halktadır. biz yıllardır söylüyoruz. Adındaki adalete bakmayın, kalkınmaya bakmayın. Ne söylüyorlarsa tersini yapıyorlar. Bunların tek düşündüğü şey var; kendi ve yandaşlarının cepleri... Elektriğe zam gelince araştırma yaptık. Petrole zam yok, dolarda artış yok bu artış niye... Başbakan diyor ki bize güvenin.. Hayır biz size güvenmiyoruz...

Bizim amacımız milli değer yaratmak ve milli değerden halkça bölüşmek.. Karadeniz'deki gezimizde bazı gözlemlerimiz oldu. Bölgeden ciddi göçler var. Fındık üreticisi bitmiş durumda. Fisko Birlik adeta kaderine terk edilmiş. Şunu söyledik, Fındık Kadadeniz için önemli bir üründür. Fındık Zonguldak'ın kömürü gibi milli bir ürünümüz. Fındık'ta birincisiyiz, üretici birincisiyiz. Fiyatı biz belirleyemiyoruz. Bizim fındık üreticimizin alın terini birileri peşkeş çekiyor. Karadeniz'de bir fındık borsası kuracağız ve dünyada fındık fiyatını biz belirleyeceğiz. Fiskobirlik'i yeniden yapılandırılacak. Ama saydam olacak... CHP zamanında herkes olduğu gibi Fiskobirlik de hesap vereceğiz.

Fındık fiyatını hasattan önce açıklayacağız. Türkiye fındıktan hak ettiği doları da almış olacak. Karadeniz'in iç anadolu ve GAP'la bağlantısı yok. Karadeniz ile GAP'ı buluşturacağız. bu konuda kararlıyız. Anadolu'da çiftçi üzerindeki haciz almış başını gitmiş. Bu durum tam bir vicdansızlık. Bunu şiddetle protesto etmemiz lazım.


Çocuğunu okula gönderen aileler çocuklarının geleceklerinden endişe duruyor... Çocukların geleceğini yaz boz tahtasına dönüştürürseniz ne olacak. bugün gelinen noktada dershane sayısı genel lise derslik sayısını geçmiş durumda. Okulları kapatın dershaneler diploma versin olsun bitsin.

Geçtiğimiz 23 Nisan'da bir ilk okul çocuğu ben Başbakan olduğumda SBS'yi kaldıracağım dedi. Bunlar hak ve adalet diyorlardı ya şimdi de YÖK aracılığıyla üniversitelere baskı uyguluyorlar. Giresun üniversitesinde en çok oy alan iki adayı değil de iki oy alan biri kendi oyu, onu listeye alıyorsunuz. Sayın YÖK Başkanı bunu bana anlatır mısın? CHP zamanında YÖK kalkacak
Editör: HABER MERKEZİ