TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, Rize'de katıldığı toplantıda kürsüde konuşma yaparken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarafından 5 dakika arayla 2 kez telefonla arandı. Konuşmasına ara veren ve perde arkasına geçerek görüşen İyimaya, daha sonra konuşmasına devam etti.

FIRTINALAR KOPTU

AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Toplantısında konuşan İyimaya, Türkiye'nin 2010 Anayasa reformu ile vesayetli demokrasiden vesayeti arındırılmış demokrasiye geçtiğini söyledi. İyimaya, şöyle dedi: 'Milletlerin iktidar olabilmeleri için anayasaları da kendilerinin yapmış olması gerekir. Yargıtay başkanı 100 binlerce dosya biriktiğini açıklıyor, 'Bu daire sayımızla bu işleri bitirmemiz mümkün değil' diyor. Bu konuda bir reform girişiminde bulunuyoruz. Yargıtay'ın hazırladığı bir kanun vardı. Başkan değişti, o kanunu çektiler. Öylece kaldık. Sonra bu tutukluluk süresinin 10 yılı aşması halinde tahliyeyi zorunlu kılan Hizbullah vesaire ortaya koyduğu problemler; orada ivedi geçici bir kanun düzenlemesi yaptık. Orada fırtınalar koptu. 'Yargı kuşatılıyor, yargı siyasallaşıyor' sloganlar atıldı.

MİMARİ VE AKTÖRÜ ERDOĞAN

Türkiye'nin Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ölümü ile büyük bir acı ile sarsıldığını belirten İyimaya, şöyle devam etti: 'O, gerçek bir millet adamıydı. Devlet ve katı siyasal sistemin gadrine (Haksızlığına) uğramıştır. Militan demokrasimizi, çoğulculuk damarıyla tanıştıran büyük siyaset adamıydı. Aslında şimdi başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bu projenin asli mimarı, aktörü ve uygulayıcısıdır.'

ERDOĞAN 2 KERE ARADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kürsüde konuşma yapan Ahmet İyimaya'yı 5 dakika arayla iki kez AK Parti Rize Milletvekili aday adayı Hasan Karal'ın cep telefonundan 2 kez aradı. Konuşmasına ara veren ve perde arkasına geçerek her 2 aramada yaklaşık 4'er dakika telefonla görüşen İyimaya, daha sonra konuşmasına kaldığı yerden devam etti. İyimaya, telefon görüşmesinin ardından salondakilere 'Başbakanımız aradı, size selamları var' dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ