TV53’te Turgay Ayhan’ın sunduğu ‘Bir başka konu’ programında geçtiğimiz hafta evinde kumar oynattığı için ceza aldığı iddia edilen İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Şinasi Yıldız ile alakalı soruya cevap veren Özyanık ‘Bir partiyi yıpratmak adına özellikle yorum katılarak yapılan haber’ ifadelerini kullandı.

Olay 1 hafta önce olmuştu

Rize’nin Fındıklı ilçesinde 22 Eylül 2020 tarihinde, yani geçen hafta 9 kişinin pandemi sürecinde bir evde kumar oynadığı ihbarını alan jandarma ekipleri eve baskın yaparak şahısları suçüstü yakalanmıştı. Kumar oynattığı iddia edilen Şinasi Yıldız’ın ise İYİ Parti Rize İl Başkan Yardımcısı olduğu ortaya çıkmıştı.

İl Başkan Yardımcısı Yıldız istifasını verdi

Gazeteci Turgay Ayhan’ın sorusu üzerine, medyada yer alan haberlerin ardından il başkan yardımcısı Şinasi Yıldız’ın istifasını verdiğini dile getiren İYİ Parti İl Başkanı Ayşegül Özyanık “Geçtiğimiz hafta haberler yapıldı ve bizde üzülerek bu haberleri gördük. Arkadaşımız ile bu konu hakkında görüştük. Kendisi de istifasını verdi. Hem yönetim kurulundan, hem divandan istifasını verdi. Biz kendi içimizde gereken ne ise onu işlettik. Kalkıp bunu bir basın açıklaması şeklinde yapmadık” dedi.

‘Bir partiyi yıpratmak adına özellikle yorum katılarak yapılan haber’

Haberlerin maksatlı bir şekilde yorum yapılarak yapıldığını dile getiren Özyanık “Ben o haberlerinde bazı kesimlerin maksadını aşacak şekilde, sadece haber niteliğinde değil ama bir partiyi yıpratmak adına özellikle yorum katılarak yapıldığını düşünüyorum. Özellikle ondan önce esnaf ziyaretlerimizin, genel merkez ziyaretimizin hiç biri yapılmadı. Sansür edilerek yapıldığının ortaya çıktığı bir durumda, özellikle bir kasıtlı durumla yapıldı. Ben meselenin içerisine de girmek istemiyorum ama böyle bir haber yapılabilir tabi ama üzüntüyle karşıladık. Hem arkadaşımızın yapmış olduğuna, hem haberleri gördüğümüzde. Kendisi bize zaten istifasını da verdi” ifadelerini kullandı.

Editör: HABER MERKEZİ