Başbakan Erdoğan G-20 zirvesi için gittiği ABD'de Obama'ya yakınlığıyla bilinen Brookings Enstitüsü'nde İran'a destek çıkan sözler söylemişti.

Biz bölgemizde nükleer silaha karşıyız. İran'a sürekli telkinlerde bulunuyoruz. Onlar da bize çalışmalarının silahlanma konusunda olmadığını söylüyorlar. İran'a 'Nükleer silah yapma' diyenlerin de nükleer silahının olmaması lazım.

TÜRK ZEKASI
Türk liderinin bu açık ve değerli görüşü, dikkate değerdir. Erdoğan'ın açıklamasında, Batı'nın, İran'ın nükleer faaliyetlerine karşı sürdürdüğü aralıksız propaganda kampanyasına rağmen, Ankara'nın, İran'ın nükleer programının barışçıl olduğundan emin olduğu da belirtildi.

BATI PROPAGANDASINI ÇÜRÜTTÜ
Türkiye'nin komşuları ile ilişkilerinde ciddi bir sorunu olmadığını vurgulayan Erdoğan aslında, İran'ın nükleer programının Türkiye de dahil komşularına karşı bir tehdit oluşturduğu yolundaki Batı propagandasını çürüttü.

ÇİFTE STANDART BU İŞTE
Amerika ve Fransa, Nükleer Silahların Engellenmesi Anlaşmasını (NPT) imzalamayı reddeden Hindistan ve Siyonist rejimle nükleer anlaşmalarını tamamladılar. Bununla birlikte aynı ülkeler (ABD ve Fransa), Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (UAEA), nükleer silahla ilgisi bulunmadığını söylediği İran'ın sivil nükleer programına şiddetle karşı çıkıyorlar.

TÜRKİYE'NİN DE NÜKLEER ENERJİYLE UĞRAŞMASINI İSTEMİYORLAR
Erdoğan'ın açıklaması, Türkiye'nin nükleer elektrik santralleri kurma planları yaptığı bir zamana denk geldi. Türkiye, NATO'ya üye tek Müslüman ülke olarak Batı ile yıllardır sürdürdüğü yoğun işbirliğine rağmen, önde gelen Batılı güçler, Ankara'yı bu alanda desteklemeyi istemiyorlar. (ensonhaber)
Editör: HABER MERKEZİ