AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, AK Parti'nin bazı İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını açıklamıştı.

İstanbul'un en önemli ilçelerinden bir olan Üsküdar'da adaylı için bir çok önemli isimin adı geçiyordu. Kiptaş eski Genel Müdürü İsmet Yıldırım AKP çevrelerine göre başkanlığın en önemli adayı olarak gösteriliyordu. Bir diğer güçlü isim ise Ekrem Baki idi. 

ÜSKÜDAR'I TEMAYYÜL BELİRLEDİ
Ancak Akp aday tespit komisyonu ve Başbakan Erdoğan, Üsküdar'ın Belediye Başkan adayı olarak temayül yoklamalarında %80 gibi yüksek oranlarda adı öne çıkan Mustafa Kara'yı aday olarak seçti.

MUSTAFA KARA KİMDİR
1967 doğumlu Mustafa Kara, ilköğretimini Kars’da, ortaöğretimini Kadıköy Mehmet Beyazıt lisesinde; üniversite eğitimini İ.T.Ü Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 
 


Aktif siyaset hayatına AK PARTİ ’nin kuruluş süreci ile başladı. İlk olarak AK PARTİ Üsküdar İlçesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. . 2004 Yerel Seçimlerinde Üsküdar Belediye Meclis üyeliğine , Üsküdar Belediye Meclisinde AK PARTİ Grup Başkan Vekilliği’ne ve İmar Komisyonu başkanlığına seçildi. Halen Üsküdar Belediye Meclisi AK PARTİ Grup Başkan Vekilliği ve imar komisyon üyeliği görevini sürdürmektedir.

BEYKOZ'A ESKİ BAŞKAN YENİDEN ADAY
Beykoz için de bir çok ismin adı geçmişti. Yapımcı ve sunucu Şafak Karaman, yerel seçimler öncesinde Beykoz'dan AK Parti aday adayı olduğunu açıklamıştı. Beykoz adayının açıklanmasını geciktiren AK Parti son temayül yoklamalarının sonuçlarını bekliyordu. Mevcut belediye başkanı Muharrem Ergül, ACARİSTANBUL projesiyle olumsuz bir imaj çizmişti. Halkın 'Beykoz ilçesi Yücel ÇELİKBİLEK başkandan sonra hizmet görmedi' sözleri dikkate alındı. Yapılan temayül yoklamalarının ardınan Beykoz'un eski belediye Başkanı olan Yücel Çelikbilek'te karar kılındı. 



1994 seçimlerinde Refah Partisi'nin Beykoz Belediye Başkanı olarak 5 yıl süreyle görev yapan Yücel Çelikbilek, 10 yılllık bir aradan sonra yeniden Beykoz Belediye başkanlığına aday oldu. İlçede önemli hizmetlere imza atan Çelikbilek'in adaylığı Beykoz'da sevinçle karşılandı. (Ensonhaber)




Editör: HABER MERKEZİ