Ali Faik TAŞ/İSTANBUL

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul 2. Bölge 8. sıradan AK Parti Milletvekili adayı Dr. İsmail SAFİ ÇAYDEF ziyaretinden sonra ikinci ziyaretini de gerçekleştirdi. Çayeli Şairler Deresi Derneği ve İncesırt Köyü Derneğinin düzenlemiş olduğu yemekli toplantıya katılarak hem hasret giderdi hem de hemşehrilerinin desteğinin arkasında olduğunu bir kez daha görmüş oldu.

Üsküdar ‘da bulunan Dernek Merkezinde gerçekleşen programa; Çayeli Vakfı Başkanı  Ali Fuat Albayrak, Çayeli Vakfı Meclis Başkanı ve TSE Bölge Müdürü Mehmet Hüsrev, Çepni Derneği Başkanı İbrahim Çepni, Baltacılar Derneği Başkanı Abdullah Baltacı, Esendağ Derneği Başkanı Mustafa Atış, Taraf Gazetesi ve Günebakış Gazetesi Yazarı Bülent Şirin, Sanatçı Herem Başta olmak çok sayıda Çayelilin katıldığı etkilikte konuklar Kadir Şinas Hemşerimiz Mehmet Akif Kösenin sahibi oldu Fasuli Lokantas tarafından ikram edilen Çayeli Kuru Fasülyesini tatlılar. 

Toplantıda ilk konuşmayı, farklı bir mekanda toplantısı olan ama daveti geri çevirmemek için geceye katılan Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan AKTAŞ yaptı.

Kendisinin aslen Kastamonu’lu olduğunu ama Rize’li çok sayıda dostu olduğu için kendisini Rizeli olarak da gördüğünü belirterek sözlerine başlayan AKTAŞ: “Bugün burada olmaktan mutluyum. Sizin kadar olmasa da çok defa Rizeye geldim. Memleketiniz kadar güzel bir vekil adayımız var bugün aramızda. İsmail SAFİ kardeşimiz çok büyük bir hal olmadıkça 13 Haziran’da sizlere hizmet için meclise girecek. Ona bütün gücünüzle destek verin. Vekil adayları ile hemen her mahalleyi dolaşıyoruz. Partimize destek çok büyük. Allah nasip ederse yine tek başına ve daha büyük oy çokluğu ile iktidara geleceğiz.” dedi.

Sinan Aktaş’tan sonra Çayeli Şairler Deresi Derneği Başkanı Reşat SARI, geceyi düzenleyen her iki dernek adına bir konuşma yaparak İsmail SAFİ’ye destek vereceklerini açıkladılar.

Daha sonra mikrofona geçen ve kendisi de bir Şairler Dereli olarak organizasyona katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Safi: “Bu gece burada sizlerle olmaktan son derece memnunum. Bildiğiniz üzere bu dönem Ak Parti 2. Bölge vekil adayıyım. İstanbul’dan aday olmama rağmen bir Rizeli, bir Çayeli’li olarak sizlere hizmet etmekten onur duyacağım. Milletvekili sıralamasında Rize'nin en büyük ilçelerinden Çayeli'nin bir milletvekili isteği vardı.Bu istek şimdi yerine gelmiştir.Hatta fazlasıyla yerine gelmiştir.Değerli Bakanımız Hayatı Yazıcı Rize'den ben ve Metin Külünk bey İstanbul'dan aday gösterildik.Çayelili bir göz istedi Başbakanımız 3 göz verdi. Bu seçim bir önceki seçimden daha önemli. Bu yüzden daha çok çalışacağız. Semt semt, mahalle mahalle, ev ev dolaşıp yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız. Bizim için durmak yok, her daim yola devam ediyoruz. Genel Sekreter yardımcısı olduğum partimden Başbakanımızın uygun görmesi ile sizlere hizmetkar olmak için aday gösterildim. Beni çok iyi tanırsınız. Allah bu yolda yardımcımız olsun. Sizlerin bu heyecanı beni daha çok heyecanlandırdı. Hepinizden Allah razı olsun.” diyerek sözlerini tamamlayan Safi, dostları ile muhabbet edip dernekten ayrıldı.

FOTOĞRAFLAR: RESUL ÇELİK 

 

Editör: HABER MERKEZİ