Olay, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nin İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlediği ‘Çay Kanunu Taslağı' konulu panelde meydana geldi. Panele, Rize Ticaret Borsası, Çaykur, Ziraat Odası, çay üretici dernekleri ve çeşitli sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Panele 45 dakika geç gelen İşçi Partisi (İP) Rize İl Başkanı Metin Sina Kan, salona girdikten kısa süre sonra söz hakkı istedi. Kan, kendisine panelin ilerleyen bölümlerinde söz hakkı verileceği söylenmesine tepki göstererek, “Beni susturamazsınız. Şimdi konuşacağım. Gazeteciler Derneği satılmıştır” diye bağırdı. Panelde bulunanlar tarafından yatıştırılan ve salon dışına çıkan İP Rize İl Başkanı Metin Sina Kan, dernek yöneticilerinin art niyet olmadığını tekrarlamasına rağmen, “Siz satılmışsınız. Beni konuşturmuyorsunuz” diyerek tepki göstermeye devam etti.

Toplantıda bulunan Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği yöneticilerinden, ulusal bir gazetenin Rize muhabiri Selman Kutlu bu sözler üzerine, “Sayın Başkan bunlar size yakışmıyor. Sözünüzü size iade ediyoruz” diye yanıt verdi. Kızgınlığı iyice artan Metin Sina Kan, Kutlu'yu tokatladıktan sonra tekme attı. Gazeteci Kutlu yere düşerken Kan araya girenler tarafından yatıştırıldı.

Aldığı darbeler sonucu baş, boyun ve diz kapağından yaralanan Kutlu, Rize 82'nci Yıl Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından Tophane Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu. İP İl Başkanı Metin Sina Kan, polis tarafından gözaltına alınırken hakkında ‘Kasten yaralama ve hakaret'

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği, gazeteciye yönelik saldırıyı kınadı.
Editör: HABER MERKEZİ