İnternet ortamında yayın yapan Tv53'de gazeteci Turgay Ayhan’ın hazırladığı "Bir Başka Konu" programına konuk olan Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin'in iddialarını yanıtladı.

Başkan Alkan suskunluğunu bozarak, partisinden istifa eden ve istifa sebebinin ‘il başkanının kendisini tehdit etmesi’ olduğunu iddia eden Selim Metin’e sert cevaplarda bulundu.

Belediye Başkanı Selim Metin’in MHP’nin ‘Bize bir faydası olmadı’ sözlerine cevap veren İl Başkanı Alkan, süreç ile ilgili Başkan Metin’in yalan söylemlerde bulunduğunu iddia etti.

MHP İl Başkanı İhsan Alkan’ın satır başları…

“Sen nasıl belediye başkanı oldun!”
“Başkan diyor ki, Millliyetçi Hareket Partisi’nin bana yararı yok. Sen nasıl belediye başkanı oldun! MHP’nin temsilcilerinden utan. Daha önce iki seçime girdin ve kazandın, 1994 yılından sonra belediye başkanı olamadın. Sen MHP sayesinde belediye başkanı oldun. Hiçbir şey yetmiyorsa sana bu yeter. Yalan yanlış konuşuyor.”

“1 Milyon 180 Bin TL para geldi!”
“Derepazarı’nda afat olduğu gün kendisi açıklama yapıyordu: “kimse gelmedi, kimse bizi aramadı, biz cumhur ittifakı değil miyiz.” Bu konularla ilgili bizzat kendim araştırdım. Bir sene önce Derepazarı Belediyesi’ne 1 Milyon 180 Bin TL para geldi. Çıktı dedi ki, şimdi geldi o para. Yalan söylüyor. Yalan bir değil ki hangisini çürüteceksin.”

“Aday belirleme sürecinde acemilik yaptık”
“Biz seçimden 5 ay önce gelmiştik ve aday belirleme sürecinde acemilik yaptık. Derepazarı halkından özür diliyorum. Pişmanım, sebebi istifa etmesi değil. Biz Derepazarı Belediyesini, MHP’nin düzeni ve tertibi yürüsün diye kazandık, Selim Metin’in uşakları kazansın diye kazanmadık. Derepazarı Belediyesi’ni kazandığımız günden beri sıkıntılarımız bitmedi. MHP’nin düzeni ve ahlaki yapısının olmadığı işler yapıldı.” 

“Vatandaşa verdiği sözleri tutmadı”
“Derepazarı’nda her seçim yeni bir taksi durağı sohbeti olur. Kendisi yeni taksi durağı kurulmayacağına dair söz verdi. İlçenin nüfusu belli, adamlar evlerine ekmek götürmek için uğraşmışlar ve bu noktaya gelmişler. Selim Bey şimdi yeni taksi durağı açılacağını söyledi ve birkaç arkadaşlarına söz verdiğini söyledi. Benim yanımda açılmayacağına dair söz vermedin mi? Yanlış kendimizde olduğu zaman konuşmayacağız mı? Ben bir sonraki seçimde Derepazarı’ndaki o taksici arkadaşlardan nasıl oy isteyeceğim. Başkan bize söz verdin, sözünü tutmadın demezler mi bana?”

“Tehdidin savunulacak bir yanı yok!”
“Tehdit olayından bahsediyor. Bu konu yaklaşık bir yıl önce yaşandı. Rize merkez sahilindeki balon park işletmesi yapan bir arkadaşımız bana Rize merkezdeki sahil inşaat alanına döneceği için, Derepazarı sahilinde bir alan kiralamak istediğini söyledi. Kendisine bu konuyu belediye başkanımız ile paylaşması gerektiğini söyledim. Belediye başkanımız ile görüşür ve başkan bu arkadaşımıza tamam dedi. Günler, aylar geçti konu ile ilgili bir sonuca varılmadı. Olmayabilir, o arkadaşa tamam dedikten sonra planlamalarına uymadığından bu iş olmayabilir, arkadaşı çağırıp durumu ona izah edebilirsin. Arkadaş oda çocuk muamelesi yapınca bugün git yarın gel öbür gün gel şeklinde, en son il kongresine bir hafta kala bu hadise yaşanıyor. Ki ben o günden sonra kendisiyle bütün arkadaşlığımı sohbetimi muhabbetimi kestim. Milliyetçi Hareket Partisi'nde de bu konuyla alakalı kesin ihraç talebiyle karar aldık ve arkadaşımızın Milliyetçi Hareket Partisi ile herhangi bir bağının olmadığına dair bir düzen belirledik. Çıkıyor gidiyor, belediye başkanının arabasını oğlu sürüyor. Kendisi yok, oğlunu sokakta tehdit ediyor. Tabii ki bunun savunulacak bir tarafı yok, düzeni yok. Bu ülkede hukuk var, Polis kendisini alıyor savcının karşısına çıkıyor, hatta ben başkana mesaj çekiyorum başkanım özür dilerim arkadaş ters bir sürecin içerisindeydi diye. Arkadaşta bu projesini yapmak için evini satıyor, bir kısım borçları var, bir kısımda para harcıyor hazırlığını yapıyor. Başkan tamam dediği için balonlarını ekipmanını hazırlıyor, bekliyor konu meclisten çıkacak. Meclisten çıkar çıkmaz biz bu işi yapacağız diye bekliyor. Bu işler de olmayınca gidiyor başkanı tehdit ediyor. Emniyet müdürüne ve savcılığa da konuyla ilgili yazı yazacağım ve suç durusunda bulunacağım. Benim onları arayıp da bu arkadaşı serbest bıraktırdığıma dair açıklamaları var. Bu da yalan kesinlikle. Bizimle bu konunun organik bir bağı yok. Bizim kimseyi aradığımız yok, konuya da müdahil olduğumuz yok. Tehdit olayından sonra bu arkadaşımızla hiç bir işimiz yok.”

“Hiç bir vasfı olmayan oğlunu işe aldığı zaman konuşmayalım mı?”
“Yanlış kendimizde olduğu zaman konuşmayacağız mı? Selim Metin, hiçbir vasfı olmayan oğlunu işe aldığı zaman konuşmayalım mı bunu? Bir önceki dönem İYİ Parti’nin milletvekili adayının kızını torpille, sırf bir tane hâkimin eşi diye işe aldığı zaman konuşmayalım mı? O süreçte bir sürü insan başvuru yaptı. Eski ortağının kızını işe almış mıdır, almamış mıdır? Oğlunun vasfı neydi? Genel Başkanımızın ve bizlerin ifha ettiği düzen bu. Bütün belediye başkanları özel kalemi olarak oğlunu mu işe alacak? Sıkıntılar bir noktalara geldi ve ben Derepazarı’nın MHP’de kalması için mücadele etmedim.”

Öte yandan MHP’li Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi 2020 yılının Kasım ayında abisi Halil İbrahim Çiftçi’yi Çayeli Belediyesi’nde imar müdürü olarak göreve başlatmıştı. Ülke gündemine oturan bu konu sonrasında MHP’li İl Başkanı İhsan Alkan her hangi bir açıklamada bulunmamıştı.

Editör: HABER MERKEZİ