TV5 tarafından Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Kardeşlik Gecesi’ yoğun katılımla gerçekleştirildi. Saadet Partisi kurmayları, siyasi ve sivil toplum temsilcileri ile onbinlerin hazır bulunduğu programda coşku ve hüzün bir arada yaşandı.

Programa TV5 Ankara stüdyolarından bağlanan Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, TV5 ve Milli Gazete’nin önemini anlattı. Programda konuşan Milli Görüş Lideri, “Dünyada oynanan oyunları insanlara duyurmak ancak televizyon ile mümkündür. Ancak hakkı üstün tutan televizyon ile mümkündür. O da TV5 televizyonudur” dedi.

Erbakan, “Irkçı emperyalizm kan ve gözyaşından başka bir şey getirmez. Sözde demokrasi isteyen ırkçı emperyalizm her ülkede 2 partiye sahip. Biri olmazsa diğeri ile emellerini gerçekleştiriyor. Bunun adı ABD’de Demokratlar ve Cumhuriyetçilerdir. Türkiye’de ise AKP ve CHP’dir. ‘Bunları millete kim anlatacak? Bunlardan kim kurtaracak?’ sorularını sorduğumuz zaman ortaya TV5’in çıkmış olduğunu göreceksiniz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin kurtuluşunun Saadet Partisi ile mümkün olduğunu söyleyen Prof. Erbakan, “Çünkü Saadet Partisi milletin aslıdır, özüdür. Milletin kalıcı iktidarı ancak Saadet Partisi ile mümkün olur. Mahalli seçimlere gidiyoruz. Milli Görüş’ün belediyecilikteki hizmetini kim anlatacak? TV5… TV5… TV5…” ifadelerini kullandı.

'TV 5 HZ. HAMZA GİBİ'

“Onun için TV5’in önemini bilelim. 'Teşbihte hata olmaz.' Hz. Hamza nasıl tek başına batıla karşı mücadele etmişse TV5’te aynı şekilde mücadele etmektedir.' diyen Milli Görüş Lideri, Milli Gazeteyi de Hz. Ali'ye benzetti. Erbakan, 'Nasıl Hz. Ali tek başına mücadele etmişse Milli Gazete’de aynı şekilde batıla karşı tek başına mücadele etmektedir”' dedi.

RENKLİ BİR GECE OLDU

Öte yandan Türk sanat müziğinin genç yeteneği Süleyman Erkişi, Türk sanat ve tasavvuf müziği konseriyle, Türk Halk müziği sanatçısı Uğur Murathan sevilen türkülerle geceye renk kattı. Gecede Mısırlı çocuk hafızlar Zeyn’ul İrşadi ve Sümeyye Eddeb, gecede verecekleri Kur’an ziyafetiyle gönüllerin pasını silerken İstanbul Mehteran Takımı marşlarıyla coşkuyu doruğa ulaştırdı. Bosna’dan programa katılan Zeyd Soto ve Grup Seyfullah bir ilahi konseri verirken, ayrıca İstanbul Mehteranı ile Grup Seyfullah unutulmaz bir düet gerçekleştirdi.

serigundem

Editör: HABER MERKEZİ