HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Türk ordusunun 2003 Temmuz'u Süleymaniye'de timin başına çuval geçirilmesiyle yıpratılmaya başladığını iddia etti.

Pamukoğlu, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, 12 Haziran'daki seçimlerle ilgili aday belirleme çalışmalarını sürdürdüklerini, Rizede Selçuk Avcı ve Cemal Sarı'yı aday olarak belirlediklerini, boş kalan bir kontenjanı daha sonra açıklayacaklarını kaydetti.

Güney Doğu Bölgesinde 6-7 ilde örgütlenmelerinin olmadığını ifade eden Pamukoğlu, ''Bu bölge için zorlama yapmıyoruz. o bölgede demokratça, özgürce seçim olduğuna inanmıyorum. Dağda eşkıya olduğu müddetçe oradaki seçimlerin nasıl yapıldığını, sandıkların nasıl sayıldığını biliyorum'' dedi.

Türk ordusunun 8 yıldır hem içerden hem dışardan yıpratıldığını kaydeden Pamukoğlu, ''Ne zaman başlatıldı. Ordu 2003 Temmuz'u Süleymaniye'de timin başına çuval geçirilmesiyle yıpratılmaya başladı. O günden itibaren bu süreç hızla devam ediyor. Bir kurumu dışardan çok yıpratamazsınız. İçerde çok iyi olmak lazım. Esaslı bir şekilde durmak lazım. Ordu olmadan olmaz. Devlet topraktır, halktır, hükümettir, mahkemelerdir. Hazine de ordudur.  Bunları kaldırdığınızda devlet ortadan kalkar'' diye konuştu.

Eskiden hiç olmayan bazı disiplinsiz hareketlerin olduğunu vurgulayan Pamukoğlu, şöyle devam etti: ''Mesela ordunun yıpratılmasıyla ilgili bir olayda kozmik oda olaylarıdır. 1. Ordu'dan seminer kozmik odadan bütün belgeleri dışarı çıkarılmıştır. 27 Nisan'da yayınlanmış ilkokul çocuklarının dahi kaleme alamayacağı o kadar düşük Türkçe yazım olarak, fikir olarak düşük o belgenin yayınlanması. Bütün bunların hepsi derece derece, arada yaşanan karakol baskınları ordunun yıpratılmasına sebep vermiştir. Bugün ordu kendini savunur duruma gelmiştir. Güvenlik durumu tam sıkıntı. Gittikçe de kötüye gidiyor''

Pamukoğlu, bir gazetecinin ''28 Şubat sürecini geriye bakınca nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki sorusunu şöyle cevaplandırdı:

''Ergenokon, balyoz gibi hiç ortada olmayan iddia edilen, yargı sürecinde, siyasallaşmış olaylarla ilgili hukuk süreci çalıştırılıyor. İddia edilmiş olaylarla ilgili hukuk süreci çalıştırılıyorsa bir de fiile bakmak lazım. Oldu mu olacak mı diye olanlara değilde, olmuş olana bakmak lazım. Esas bakılması gerekenler onlar.''

 

Editör: HABER MERKEZİ