Derneğe binasında gelişlerinde coşku kalabalık tarafında karşılanan Milletvekili adayları vatandaşlarla tulum eşliğinde horon oynadılar. Dernek binasında yapılan toplantıda bir konuşma yapan Çayeli Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Sarı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek. Hayatı Yazının 12 Haziran’da yapılacak olan seçimlerden sonrada bakan olarak, diğer adayları da Milletvekili olarak görmek istediklerini belirtti. 

Daha söz alan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı şunları söyledi; Türk siyası tarihi özellikle son partili sisteme geçtiğimiz günden bu yana çok gelişmeler kat ettik. Bu bölgeden merhum İzzet Akçal demokrat parti hükümetlerinde Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Yasalarda yargılandığı davalardan bir tanesi diyanet cephesine bağlı bakanlık görevi yaparken Kuran-ı Kerim bastırmış olması ve o Kuran-ı Kerimin basılmış olması nedeniyle hazineden ödenek aktarım olmasından dolayı yargılandı. Bakın nerden nereye geldik. Sen niye Kuranı kerim bastırdın ve bunun basım parasını neden hazineden ödedin. Bütün bu zor dönemlerde Rizeli, Türk siyasetine Türkiye’nin yaşadığı bu sorunlara hep duyarlı olmuş elini taşın altına koymuş görev üstlenmiş gece gündüz çalışmış ve daha duyarlı olmuştur.

Konuşmaların ardından Hayati Yazıcı beraberindeki ekip Dernek Binasının üs katında bulunan Ak Parti Madenli Beldesi Kadın Kolları tarafından düzenlenen kermesi ziyaret ettiler.

 

Editör: HABER MERKEZİ