Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine getirilirken, İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı Devlet Bakanı oldu.

Askere karşı sert çıkışlarıyla tanınan ve lafını hiç esirgemeyen Bülent Arınç’ın kullandığı söylemleri akla geldi.

İYİ Kİ BUNLAR KOMUTANKEN SAVAŞA GİRMEMİŞİZ
Arınç son olarak Ergenekon operasyonu için Türkiye bağırsaklarını temizliyor demişti. Arınç Ergenekondan içeri alınan Generallerle ilgili olarak da Türkiye iyi ki bunlar komutanken, bir savaşa girmemiş.

SERT MGK'LAR OLACAK
AKP hükümetiyle askerin yıldızı başından beri pek parlak olmadı. Başbakanın zaman zaman toplantılarda rest çekmesi MGK tansiyonunu yükseltiyordu. Artık Bülent Arınç gibi Erdoğan'dan da sert bir isim MGK üyesi oldu.

ARINÇ'IN ÖZ GEÇMİŞİ ŞÖYLE:
Manisa Milletvekili Arınç, 1948 yılında Bursa'da doğdu. Manisa Lisesini bitiren Arınç, 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Arınç, uzun süre Manisa'da serbest avukatlık yaptı.

Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Arınç, 24 Aralık 1995'te yapılan milletvekili genel seçimlerinde Refah Partisi'nden Manisa Milletvekili seçildi. Arınç, aynı partide MKYK üyeliği görevini de yürüttü.

18 Nisan 1999 tarihinde yapılan 21. Dönem milletvekili genel seçimlerinde ikinci kez Manisa Milletvekili olarak Parlamentoya giren Arınç, 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Grup Başkanlığı görevini üstlendi.

Bülent Arınç, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan milletvekili erken genel seçimlerinde üçüncü kez Manisa Milletvekili olarak Parlamento'ya girdi ve 19 Kasım 2002 tarihinde TBMM Başkanlığı'na seçildi.

22. Dönem'de TBMM Başkanı olarak görev yapan Arınç, 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı oldu.

İyi düzeyde İngilizce bilen Arınç, evli ve 2 çocuk babası.

Editör: HABER MERKEZİ