Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekilleri Ali Bayramoğlu ve Lütfi Çırakoğlu, AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer ile beraber Çayeli’ne gelerek belediye başkanı Rıza Çakır’a destek amacıyla Çayeli Ak Parti 1nolu seçim bürosunun önünden hemşerilerine seslendi.

Yazıcı’yı ilçeye gelişi sırasında Çayeli belediye başkanı Rıza Çakır ve yardımcısı Mustafa Baltacı, İlçe başkan vekili Ali Kar ile çok sayıda partili tarafından karşılandı. Ak Parti 1nolu seçim bürosuna gelen Bakan Yazıcı, partililer ve vatandaşlarla selamlaştı.

Daha sonra bir konuşma yapan Çayeli belediye başkanı Rıza Çakır, “Çayeli’nde yapılan yatırımların arkasında başta başbakanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere hemşerimiz Hayati Yazıcı bey bulunmaktadır. Sizlerin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonrada yapacağımız projeleri hep birlikte halkımıza sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun geçirdiği kazadan sonra kendilerini çok üzdüğünü belirten Bakan Yazıcı,”Ak Parti hükümeti zamanında ülkemizde olduğu gibi Çayeli’nde de çok güzel işler yapıldı. 6,5 yıldır ülkemizi tek başına yönetiyoruz. Türkiye'yi nereden aldık nereye getirdik. Bunu asla unutmayın. Dolayısıyla bizim yaptığımız hizmetleri ölçebilmek için 3 Kasım 2002 öncesi Türkiye'yi asla hafızanızdan silmeyin. Kim vardı iktidarda. DSP vardı. Anavatan Partisi vardı. MHP vardı. Ve CHP de onlara payanda olmuştu. Biz halkımızdan yetki isterken, 'Halk ile hükümetin gündemi birleşecek, hiç bir şey eskisi gibi olmayacak' dedik. Yoksullukla mücadele edeceğiz dedik. Yasaklarla mücadele edeceğiz dedik. Kimsesizlerin, sessiz yığınların sesi olacağız dedik. Ve öyle bir Türkiye'yi alıp bugüne getirdik. Ne mi yaptık? Yine hafızanızı yoklayın. Her alanda, Türkiye'nin her sorunuyla bu değerlendirmeyi yeniden yapın. Örnek olarak sağlık alanında yaptıklarımızı düşünün. Ülkede bizden önce de hükümetler, bakanlar vardı” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ