Ziyarete Çayeli Belediye Başkan  Rıza Çakır, Çayeli Müftüsü Abdullah Yılmaz; Ak Partı Rize İl Başkanı Hikmet Ayar Çayeli İlçe Başkanı Ali Kar, Ak Parti Çayeli SKM Başkanı İbrahim Öztürkr ve bir çok  İmam-Hatip Lisesi mezunu  iştirak etti

Kendisinin de bir İmam-Hatip Lisesi mezunu olduğunu ifade  eden bakan Hayati Yazıcı ziyaretinde  yerel ve  genel konular hakkında açıklamalarda bulundu. Bu vesileyle sorulan sorular ve isteklerede karşılık buldu.

İlk önce Dernek Başkanı Sinan Hardal dernek çalışmalarıyla ilgili hazırlamış oldukları dosyayı  bakana sunup kısa ve öz ifadelerle sunum yaptı. Daha sonrada Din görevlilerin istek ve temennilerini ihtiva eden konuların yer aldığı bir dosyayı da Diyanet Sen Çayeli temsilcisi Yusuf Ziya Suiçmez Bakan Yazıcıya sundu.

Samimi bir ortamda devam eden ziyarette Bakan Yazıcı Çayelili hemşerimiz D.Ali Sarıoğlu’nun oynadığı dizi karakterininismini benzetme yaparak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Türkiyede oluşturulmaya çalışılan illegal orgütlenmeleri Tarumar ettiklerini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde oluşturulan gayri hukuki tablonun millete başkaldırı olarak nitelendirdi. Ak Parti olarak millete geldiklerini ve milletin sağ duyulu davranarak gerekli desteği kendilerini verdiği söyledi. Bütün bunları yaparken  dernek ve sendikalarrında içinde olduğu sivil toplum orgütlerinden büyük destek görduklerini ifade etti.

Ayrıca Çaykurun 2013 yılında  özelleştirilmesi  soylemleriyle  ilgili sorulan soruyada  Çaykurun 1987 yılında özelleştirme kapsamına  alındığını  ve özelleşecek Kamu İktisadi Teşekkülrin özelleştirme idaresine devredildiğini, ancak Çaykurun dönemlerinde tarım bakanlığı çatısı altına alındığını ifade etti Bizden sonrası için bir şey diyemem ancak bizim dönemimizde Çaykurun özelleşmeyeceği taahhüdünde bulundu. Yine karadenizde istihdamı artırıcı çalışmalar yapılması bu anlamdada göç veren değil göç alan bir yer olması istekleri de Bakan Hayati Yazıcıya  iletildi. Dernek Başkanı sinan Hardal’da yaptığı kısa konuşmada şunları şöyledi; Sayın Bakanımıza bizim deyimimizle Hayati Ağabeyimize derneğimizi onurlandırkıları için çok teşekkür ederiz. Daha sonrda ziyaretin anısına  hatıra fotoğrafı çektirilerek ziyaret son buldu.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ