Rize’de seçim çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı Hayati Yazıcı bugün Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın baba ocağı Güneysu İlçesi’ndeydi. Güneysu’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Yazıcı vatandaşlarla görüştü.

Rize’de 2006 yılında öldürülen minibüs şoförü Mehmet Yılmaz’ın abisi Sezai Yılmaz, Bakan Yazıcı’dan kardeşinin katillerinin bulunmasını istedi. Yılmaz, Yazıcı’dan kardeşinin katillerinin bulunması için özel ekip kurulması talebinde bulundu.

Bakan Yazıcı daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yazıcı geçtiğimiz sınır kapılarına yönelik gerçekleştirilen hayali ihracat operasyonuyla ilgili kendisine sorulan bir soruya, “Gümrüklerde yapılan operasyon yanlış değerlendiriliyor. Bu operasyon daha önce bizim müfettişlerimizin yaptığı çalışmalar çerçevesinde hazırladıkları dosyaları savcılığa intikal ettirdiler. Emniyetin hazırladığı dosyalarla da birileştirildikten sonra teknik takipte yapılarak gerçekleştirilen bir operasyondur. Sadece gümrükleri kapsamıyor. Operasyonun içerisinde Gelirler İdaresi Başkanlığı var.  Özel sektörde olan kişiler var. Gözaltına alınan kişiler içerisinde 11 gümrükçü var. Diğerleri de diğer kamu kuruluşlarında çalışanlar ve ticaret ile uğraşan kişilerdir. Bu hayali ihracatla ilgili bir soruşturmadır. Biz bunların üzerine hassasiyet ile gidiyoruz. Bu operasyonları birkaç kez yaptık. 2010 Haziran ayında Ambarlı’dan başladık ta Habur’a kadar uzanan bir çeteleşmiş hayali ihracat operasyonu gerçekleştirdik. Bu operasyonların bazıları duyulmuyor. Bazıları haber konusu olmuyor. Dünkü Gümrük Müsteşarlığı, Gelirler İdaresi Başkanlığı ve Emniyet ile hazırlanmış bir çalışmadır. Bu operasyonlar devam edecek” şeklinde cevap verdi.

Bakan Yazıcı, esnaf ziyareti sırasında kendisini görüntülemek isteyen bir kameramanın arkasından gelen otomobili fat etmemesi üzerine, “Vurdu araba vurdu vurdu vurdu” sözleri ile kameramanı uyardı.

Bakan Yazıcı’nın seçim çalışmaları sırasında makam otomobilini değil de adının ve soyadının baş harflerini ile seçim bölgesi olan Rize’nin plaka kodunu da taşıyan  34 HY 0053 plakalı jeepini kullanması dikkat çekti.

HABERKARADENİZ.NET

 

Editör: HABER MERKEZİ