Hasan Sarı, Türkiye İle ABD Devletleri Dış İşleri Bakanlıklarınca karşılıklı imzalanan bir protokol ile “Genç Liderlerin” iki ülke arasında karşılıklı eğitimi programı dahilinde Program Yetkilisi Vladimir Spencer ile Ankara’da buluştu.

Foreign Policy Dialogue Among Emerging Leaders in Turkey and the U.S.

Türkiye ve ABD ülkeleri arasında yeni yetişen genç liderlerin dış ilişkiler politikaları üzerine karşılıklı eğitimini öngören program gereğince, eğitime gidecek olan ilk Türk Genç ekibi nisan ayının ikinci yarısında ABD’ye gönderilecek. Program ABD’de Wahington ve Clevland şehirlerinde gerçekleştirilecek ve katılımcı gençlerin bütün masrafları karşılanacaktır.

Hasan Sarı, Programın amacının; “Türkiye’nin gelecekteki genç liderlerinin dış politika konularındaki uluslararası diyaloglara katılımlarını sağlamak ve genç liderlerin uluslararası dış politika ilişkilerinde anlaşmazlık çözümlerinde tecrübe ve bilgi sahibi olmalarını sağlamak olduğunu” belirtti.
Katılımcılar 21–35 yaş arası genç profesyoneller, iş hayatına adım atmaya hazırlananlar, liderlik vasıflarına sahip, dış politika ve uluslar arası ilişkilerle ilgilenen, açık fikirli, yeniliklere açık, öğrendiklerini ülkeye dönüşünde çevresi ile paylaşmaya istekli, parlak bir gelecek vaat eden kişiler arasından seçilmelidir. Adaylar politik partilerin gençlik kolları, aktif politikacılar, üniversitelerin uluslar arası ilişkiler bölümleri, gençler ile çalışan sivil toplum kuruluşları tarafından belirlenecektir.
Hasan Sarı ile program temsilcisi Valdimir Spencer, AK Parti Genel Merkezindeki görüşmelerinin ardından programa Ankara’dan başvuran gençlerle görüşmek üzere toplantı merkezine geçtiler.

Editör: HABER MERKEZİ