Karal, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğini ziyarete ederek gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. 2011 seçimlerinde aday olup olmayacağı merakla beklenen Karal, bu yöndeki soruya şu cevabı verdi.

 

“Sordunuz bende açık yüreklilikle cevap vereyim. Milletvekilliği benim için bir lütuf değildir. İllada Milletvekili olacağım diye bir şey demiyorum. Vekil olacağım diye bir kaygım yok. Net bir şeklide söylüyorum İl Başkanılığından istifa etmeyeceğim. Ancak Genel Merkez bu yönde bir görev verirse görevden de kaçmayacağım. Ben bu görevi 32 yaşında devraldım. Türkiye’nin en genç il Başkanıyım. Benim dönemimde il Başkanlığına başlayan 3 arkadaş kaldı. Birlikte İl Başkanlığına başladığımız arkadaşlardan Bakan olan oldu. Milletvekili oldu. 8 yıldır Rize için çalışıyoruz. Çalışmalarımızı takdir eden ve görenler bir değerlendirmede bulunacaktır. Genel Merkezin isteği üzerine istifa ederek aday olurum.” 

 
KARAL'IN İSMİ KAMUOYUNDA İLK SIRADA

Kamuoyunda adının milletvekilliği adayları arasında geçtiğinin hatırlatılması üzerine Karal, 'Kamuoyunda milletvekilliği adayları arasında gösterilmem, ismimin söylenmesi beni bağlamaz. Benim böyle bir niyetim, kaygım, hedefe kilitlenerek yapmış olduğum bir çalışma yok. Ben böyle bir çalışma içerisine girmedim. Ben misyon adamıyım. 81 il başkanı arasında en eski il başkanı benim. Benim il başkanı arkadaşlarım milletvekili hatta 3 tanesi bakan oldu. Bu partide en eski, en emektar insan benim. Bu kadar emeği olan insana farklı görev verilecekse o zaten verilir. Benim bunu talep etmem kadar yanlış birşey olmaz. Kesinlikle böyle bir talepte bulunmayacağım. Geçmişteki perfonmansımız, gayretlerimiz, emeğimiz, harcadığımız mesai dikkate alınır alınmaz onu kamuoyu değerlendirecektir. Dikkate alınırsa milletvekili olunacak diiye bir kaide yok. Bizim siyasette yapacağımız çok daha farklı görevler olabilir. Bu anlamda ben milletvekilliğini ulaşılması gereken bir hedef olarak görmüyorum. Siyasette böyle bir kaygı taşıyarak, hesap yaparak insan kendini kilitlememeli. Zamanı gelince Allah ne nasip eder, genel merkez neyi uygun görür, sayın başbakanımız hangi görevi layık görürse onu şu anda bana biçilen il başkanlığı görevini elimden geldiğince nasıl yapmaya çalışıyorsam onu da aynı şekilde yapmaya çalışırım. Verilmezse söyleyecek hiçbir sözüm yok aynı şekilde yolumuza devam ederiz. İl başkanı olarak zaten görevimize devam ediyoruz.' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ