MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak'ın, Rize'ye çok sık gelmemesinden dolayı sorunları bilmemesinin yadırganmaması gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kazdal ve Basın ve Medyadan Sorunlu Başkan Yardımcısı Hasan Fehmi Demir ile beraber, Rize Gazetecileri Derneği'ni ziyaret etti.

Başkan Alkan, MHP olarak iktidar ortağı olmadıklarını, sadece ittifak ortağı olduklarını hatırlatarak, Rize'de iktidar kanadına ulaşmak isteyen herkese aracılık yaptıklarını da dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu tarafından çayın sorunlarının araştırlmasına yönelik TBMM'ye sunulan önerge için konuşma yapan AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak'ın, çayın ve çay üreticisinin sorunu olmadığı, vatandaşların memnun olduğu yönündeki sözleriyle ilgili yorumda bulunan Alkan, "Sayın Milletvekili Rize'ye gelmiyor ki Rize'nin, çayın sorununu bilsin. Hangi Rizeli’nin telefonuna baktı ki sorunları bilsin. Sayın Bak’ın bu şekilde konuşması gayet normal, yadırganmamalıdır" ifadelerini kullandı.

MHP Rize İl Başkanlığı olarak bir çay kanunu taslağı hazırladıklarını hatırlatan Başkan Alkan, "Çayın artık siyasetin konusu olmaktan çıkartılmasıgerekiyor. Hem çay üreticisi, hem özel sektör kanunla koruma altına alınmalıdır. Bu yüzden çay kanun Rize'nin en büyük ihtiyacıdır. Zaten daha önce belli taslaklar yapıldık. Tüm siyasi partilerle, tüm paydaşlarla birlikte hareket ederek, var olan taslaklar üzerinde tartışıp eksikleri ekleyerek bir çalışma yapalım ve en kısa zamanda mecliste görüşülmesini sağlayarak, çayı sorun olmaktan çıkartalım" çağrısında bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ