Trabzon-Giresun il sınırında çiçeklerle karşılanan Kılıçdaroğlu, Beşikdüzü ilçesinde partililere hitaben seçim otobüsü üzerinden bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Tonya ilçesine hareket eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsünün önü Vakfıkebir ilçesinden geçerken kesildi. Partililer burada kendisine üzerinde 'CHP' yazan bir taş fırını ekmeği ile fırından yeni çıkmış içine tereyağı konmuş ekmek ikram edildi. Kemal Kılıçdaroğlu, ikram edilen ekmekten yedikten sonra Tonya ilçesine geçti.

 

 
 
Burada toplanan partililere seslenen ve mini bir miting düzenleyen Kılıçdaroğlu, aile sigortasını anlattı. Kılıçdaroğlu 'Siyasette verilen sözler tutulmuyor. Ben söz verdim, milletime her ortamda asla ve asla yalan söylemeyeceğim. Her zaman her yerde doğruyu söyleyeceğim. Türkiye'de yoksulluk var. 1 milyon çocuk açlık seviyesinde. 12 milyon 715 bin yoksulumuz var. Biz bu yoksulluğu nasıl yeneceğiz. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek. Diyeceksiniz ki bu aile sigortasını
nereden buldun. Bunu biz bulmadık, Uluslararası Çalışma Örgütü buldu. Dünyada 9 sigorta türü var. Bunların 8'i Türkiye'de uygulanıyor. 9. sigorta türü yok. Bu kardeşiniz söz verdi. Bunu getirip yoksulluğu yenecek' dedi. 
'Diyorlar ki Merkez Bankası'nda şu kadar para varmış, sen gözünü buna dikmişsin' diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize Valiliği'nde geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısındaki sözünü hatırlatarak 'Bu millet için gerekiyorsa onu da harcarım. Senin hortumlarını da keserim. Biz bu millet için çalışmıyormuyuz ? Bu millet için çaba harcamıyormuyuz ? Cebimiz için değil millet için çalışacağız. Millet kazanacak. Millet zenginleşecek' şeklinde konuştu. 
Konuşması sırasında ezan okunması üzerine konuşmasına ara veren Kılıçdaroğlu, ezan bittiğinde 'Allah kabul etsin' şeklinde konuştu. 
Kılıçdaroğlu, 2B arazileri ile ilgili olarak da 'Onlar, bu arazileri orman köylülerine rayiç bedeli üzerinden satacaklarını söylediler. Biz orman köylülerine parasız vereceğimizi söylüyoruz' ifadelerini kullandı. 
Miting sırasında üzerinde 'Tayyip El Fatiha' yazan ve elden ele gezdirilen tabut dikkat çekti. 
Konuşmasının ardından Tonya Öğretmenevi'nde emekliler ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, bugün hayatına kaybeden Muhammet Bayrak'ın (65) Tonya Merkez Camisi'ndeki cenaze namazına katıldı. Cenaze namazı öncesi vaaz eden imam Mustafa Malkoç'un geçtiğimiz hafta Rize Mitingi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li bir İstanbul milletvekili adayının Zincirlikuyu Mezarlığı'nın girişinde yazan 'Her fani ölümü tadacaktır' ayetine tepkisini gündeme getirmesinin ardından 3 kere vurgu yaparak ayeti okuması dikkat
çekti.  Kılıçdaroğlu, cenaze namazı sonrası Trabzon'a hareket etti. 

 


Editör: HABER MERKEZİ