Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, kimsenin belediye makamına racon kesmesine müsaade etmediği için kendisine 'Deli Halil' dediklerini belirterek, 'Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler' şeklinde konuştu.

Bakırcı, AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programında Rizeli siyasetçi adaylarına ders verdi.

Programa katılanlara siyasetin inceliklerini anlatan Bakırcı, 2004 yılından bu yana yaptıkları hizmetlerden bahsetti.



Göreve seçildiği ilk günlerde depolarında mazot bulunmadığı için iş makinelerini hareket ettiremediklerini belirten Bakırcı, 'Akaryakıt firmasından borç olarak 20 bin YTL'lik mazot aldık. Kasamızda 1 Lira yoktu ve 70 milyon YTL borcumuz vardı. Kefil olarak aldığım bu borcu nasıl ödeyeceğimi düşünürken bir vatandaşımızın binasının kaçak olduğunu fark ettim. Borcu da bu vatandaşımıza kapattırdık' dedi.

Göreve geldiğinde Rize Belediyesi'nin 986 personeli bulunduğunu hatırlatan Bakırcı, bu rakamı 620'ye indirerek yılda ortalama 10 milyon YTL kar sağladıklarını kaydederek şöyle konuştu: 'Emekliliği gelen personeli emekli ettik. Personelin yüzde 2'sini de kurallara uymadıkları için ayırdık. 2004 yılında bütçenin yatırım oranı yüzde 18 idi. Uyguladığımız personel politikası ile bu rakamı yüzde 44'e çıkardık. Personel giderleri ise buna paralel olarak yarı yarıya düştü. İşsizliğin yaşandığı günümüzde personel çıkartmamız eleştirildi. Ancak parkomat uygulamamızla belediyemizin kasasından bir kuruş çıkmadan 80 kişiyi istihdam ettik. Dağ başında açılmasına vesile olduğumuz tesislerde 40'ın üzerinde kişi çalışıyor. Dere kenarlarındaki teşvik ettiğimiz ve açılmasına vesile olduğumuz işletmelerde de 200'ün üzerinde kişinin istihdam edilmesini sağladık.'

 

 

 

'20 MİLYON YTL'YE YAPTIRILAN İŞİ 3 MİLYONA YAPTIRDIM VE MÜTEAHHİDE DE ELİMİ ÖPTÜRDÜM'

Önceki dönemde 20 milyon YTL'ye yaptırılan işlerin kendi dönemlerinde 3 milyon YTL'ye yaptırıldığına işaret eden Bakırcı, 'Önceki dönemde Çiftekavak'ta 20 milyon YTL'ye ihale edilen ve halen borcu bitmeyen çalışmayı ben 3 milyon YTL'ye yaptırırdım ve yapan müteahhide de elimi öptürürdüm' diye konuştu.

DELİ HALİL AÇIKLAMASI

Yaptıkları çalışmalarla Rize'yi köy görünümünden kurtararak modern bir görünüme kavuşturduklarını dile getiren Bakırcı, dersin sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Bakırcı, kendisine neden 'Deli Halil' denildiğiyle ilgili bir soruya Şeyh Edibali'nin 'Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler' sözü ile karşılık verdi.

Bakırcı, 'Biz hemşehrilerimizle sert ilişkiler içinde olmak istemiyoruz. Ama bazılarına da anlayacakları dilden cevap veriyoruz. Kimsenin de belediye makamına racon kesmesine müsaade etmiyoruz. Bu yüzden bize deli diyorlar. Bundan dolayı hemşehrilerime alınmıyorum' şeklinde konuştu.

Mazlum ve garibanlara asla ceza kestirmediğini de vurgulayan Bakırcı, hizmetlerin yürütülmesinden olumsuz etkilenen bu kişilerin bütün mağduriyetlerinin mutlaka giderildiğini, bu tür konuları bizzat kendisinin takip ettiğini vurguladı.

Editör: HABER MERKEZİ