Yakın zamanda sitemizde yayınlanan  

Merkez Sağda 2. Sarışın Güzel Kadın Dönemi Başlar mı? http://www.cayhaber.net/view.news.php?newsID=218 

adlı haberimizden sonra Akşam Gazetesinin haberine göre DYP Eski Genel Başkanı Tansu Çiller'inde kongrede aday olacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.  

Deniz GÜÇER'in haberi

Demokrat Parti’nin (DP), seçim yenilgisinin ardından kasım ayında büyük kongre kararı alması, lider adaylarını harekete geçirdi. DYP kurucularından, Tansu Çiller’in sağ kolu Turan Güven, “Tansu Hanım’ın ‘Taban isterse’ beyanatı yeterlidir. Aday göstereceğiz ve kendisinin seçilme sorunu yoktur” ifadesini kullandı. Nevval Sevindi ve Tansu Çiller liderlik için yarışan iki kadın olarak bir ilke imza atacak.

TANSU HANIM GARANTİ

Çiller’in adaylığını önceki gün açıklayan Turan Güven, Tansu Hanım’ı tekrar ziyaret ederek adaylık için bir onay almayacaklarını söyledi. Güven, “Kendisinin ‘Taban isterse dönerim’ mesajı bizim için yeterlidir. Sayın Çiller’in seçilme sorunu yoktur. Tabanın kendisini istediği de ortadadır. Başka birinin DP’nin başına geçmesi doğru olmaz, hoş olmaz” dedi.

AĞAR KARA MİZAH

Mehmet Ağar’ın, “İhtiyaç olursa dönerim” mesajının “kara mizah” olduğunu savunan Güven, DP’nin Mehmet Ağar’ın genel başkanlığında barajın altında kaldığını ve seçim yenilgisinin en büyük sorumlusunun Ağar olduğunu savundu.

TOPUK SESLERİ SARDI

17-18 Kasım’da yapılacak DP büyük kongresinde Çiller’in aday gösterilmesiyle liderlik için iki kadının ismi öne çıktı. Kongre sürecine kadar üçüncü bir aday çıkmazsa, bir dönem Ağar’ın sağ kolu olan Nevval Sevindi ile eski Başbakan Tansu Çiller, genel başkanlık koltuğuna oturmak için kongrede yarışacak. İki kadın adayın genel başkanlık yarışı Türk siyasi tarihinde bir ilk olacak.

Sevindi’nin adaylığına Çiller kanadından da destek geldi. Turan Güven, “İki hanım aday olursa elbette kongre çok daha güzel olur. Nevval Hanım’ı da cesaretinden dolayı kutlarım” diye konuştu.

Herkes topu tabana atıyor

KASIM ayında kozlarını paylaşacak olan DP lider adaylarının hepsi topu “tabana” attı. Tansu Çiller’in, “Taban isterse itiraz etmem, dönerim” açıklamasının ardından, geçtiğimiz hafta DP’ye gelen Mehmet Ağar da, “Önce sessizlik sürecine gireceğim. Kendimi sorgulayacağım” ifadesini kullanmıştı. Ağar, partinin kendisine ihtiyaç duyması durumunda dönebileceğini, ancak şimdilik kasım ayında yapılacak kongrede aday olmadığını belirtmişti.

AYGÜN DE OLABİLİR

İsmi başkanlık için geçen ATO Başkanı Sinan Aygün de topu tabana atan isimler arasında yer aldı. Aygün daha önce yaptığı açıklamalarda “Tabanın kendisini istemesi durumunda” aday olabileceğini söylemişti. DP tabanının kimi istediği henüz netlik kazanmadı.



Akşam

Editör: HABER MERKEZİ