Atatürk Kültür Merkezi'ndeki fuarda stantları dolaşan Tekin ve Canalioğlu, vatandaşlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Rize Valiliği standında Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu ile de sohbet eden Tekin ve Canalioğlu, yöresel ürünleri tattı. Rize bezinden kaşkol armağan edilen Tekin ve Canalioğlu, Rizeli gençlerle de horon tepti.

Fuardan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Rizeli olduğunun hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

''Rize sonuç itibariyle Sayın Başbakan'ın memleketi olabilir ama Rizeli vatandaşlarımız çok bilinçli. Türkiye'nin gidişatının hangi noktada olduğunu çok iyi görüyor. Bunun somut örneğiyle de burada karşılaştım. Onlarca insan önümü kesti herkesin ortak özlemi bir an önce CHP'nin iktidar olması. Sayın Başbakan'a iki dönem şans verildi, Rizelinin üçüncü şansı vereceğini zannetmiyorum, onu görüyorum. 2001 yılındaki parti programını söylüyorum, Sayın Başbakan 'iktidar olursam yolsuzluğu bitireceğim, yasakları kaldıracağım, yoksulluğu bitireceğim' demişti. Şimdi yoksulluk bitmedi, yolsuzluk bitmedi, yasaklar diz boyu. O açıdan inanıyorum ki bugün Rizeli hemşehrilerimizin bize göstermiş olduğu ilgi CHP'nin önümüzdeki süreçte iktidar yolunun açılmış olduğunu gösteriyor.''
Tekin, Karadeniz'de yapılması planlanan ve tartışmalara neden olan hidroelektrik santrallarına ilişkin soruyu yanıtlarken de ''2009 yılında İstanbul'da derenin patlaması sonucu 33 vatandaşımız hayatını kaybetti. Sayın Başbakanın bir lafı var, onunla bitirmek istiyorum; 'Derelerle oynamayın derelerin intikamı ağır olur'. O kadar söyleyeyim'' diye konuştu.  
Editör: HABER MERKEZİ