Milliyetçi Hareket Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Süleyman Eyüpoğlu yaptığı açıklamada yaklaşmakta olan 24. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde siyasi hayatları boyunca değişik partilerde boy gösteren ve şimdi ise siyasi çizgilerinin dışında ki partilerden aday adayı olan adayları ağır bir dille eleştirdi.

Eyüpoğlu; “Bu kişi ve kişiler siyasi edep ve adaptan uzak kişilerdir” dedi.

Merkez İlçe Başkanı Süleyman Eyüpoğlu, açıklamasında;  “Değerli Hemşehrilerim, 24.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri, Türkiye’yi bölme modellerinin demokratikleşme adı altında pazarlandığı AKP destekli siyasi projelerin gündeme getirilmeye başlanmasıyla, tarihi bir yol ayrımına gelen Türkiye için kader seçimi olama niteliği taşımaktadır.

AKP’nin sekizinci yılını geride bıraktığımız bu dönemde; yoksulluk ve işsizlik ürkütücü boyutlara ulaşmış, geniş halk kitleleri iş ve aş sorunu ve ekonomik güçlüklerin pençesinde yaşam savaşı vermeye mahkûm edilmiş, cepheleşme ve kamplaşmalar derinleşmiş, toplumsal gerginlikler tahrik edilerek kronik hale gelmiş, yolsuzluk ve kanunsuzluklar kurumsallaştırılmıştır.

Bu süreç içerisinde, ilimizde yürütülmekte olan seçim çalışmalarında siz değerli hemşehrilerimizin huzuruna çıkan Milletvekili Adayları, gerek ülke sorunlarına gerekse Rize’mizin ve özellikle çay üreticilerimizin, AKP iktidarı süresince kronikleşen sorunlarına, akılcı çözümler üretebilecek “nitelikte” ve “ilkeli siyasi vizyona” sahip kişilikler olmalıdır.

Birde şu siyasi devşirmeler yok mu onlara ne demeli?

Her seçim döneminde ortaya çıkıp farklı farklı partilere göz kırparak siyasi kimlik arayışları ve siyasi edep ve adaptan uzak olanlar.

“Devşirme” siyasetçiler bu sorunları çözmek bir yana, bir dönem başka bir siyasi parti içerisinde milletimizden almış oldukları güvenoyunu, siyasi istikballerinin devamını sağlamak amacıyla devşirilmeleri için sermaye olarak kullanarak, kader niteliği taşıyan Milletvekili Genel Seçimleri’ni bir “maskeli baloya” çevirirler.

Bu devşirme siyasetçiler, Hz. Mevlana’nın “Ya Olduğun Gibi Görün Ya da Göründüğün Gibi Ol” evrensel ölçüsü ile değerlendirildiğinde yüzlerindeki maskeleri düşer ve ne kendilerini devşiren siyasi partiye nede aziz milletimize vefalı olurlar.

Değerli Hemşehrilerim, MHP açısından sizlerin siyasi tercihleriniz ve seçimleriniz, biz siyasetçilerin siyasi kimlikleri ile bütünleşmiş kişiliklerimize verilmiş güvenoylarıdır ve bu nedenle sizlerin güven oyu asla, siyasi istikbal uğruna sermaye edilemez.

12 Haziran 2011 tarihinde Rizeli hemşehrilerimiz ile bir kez daha güven tazeleyecek olan MHP ve Rize Milletvekili Adaylarımız;  ilkeli ve nitelikli siyaset temeli üzerinde, ilimizi ve cefakâr çay üreticilerimizi TBMM’de temsil etme sorumluluğunu kimliği ve kişiliğinin ayrılmaz bir parçası olarak, sizlerden alacağı güvenoyları ile yerine getirme azmi ve gayreti içerisinde olacağız. Rize Kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”

Editör: HABER MERKEZİ