İki kez yapılan Dayanışma Hareketi toplantısına Refah Partisinde Necmettin Erbakan’ın yanında gazete çıkaran Mühendis Sadık Kınıkoğlu başkanlık ederken, toplantılara Prof.Dr. Ümit Özdağ’ın Ankara dışında olması nedeniyle katılamadığı , ancak kendisini temsilen Avukat kardeşi Selçuk Özdağ’ın katıldığı belirtildi.

Yapılan toplantılara MHP’nin iktidar ortağı döneminde bakanlık yapan A.Haluk Çay ile TBMM’sin de kürsüden Bahçeli’yi terörist başı konusunda ki olumsuz tavırları ile sert şekilde eleştiren MHP İçel milletvekili Ali Güngör’ de katıldı.

MHP Genel başkanı Bahçeli ve ekibine karşı geçen kongrede Genel başkan adayı olduktan sonra partiden ihraç edilen Ümit Özdağ’ın öncülük edeceği öğrenilen hareketin toplantılarına; İ.Hakkı Akın (eski Genel müdür), Orhan Türköz( eski müsteşar) , Metin Kumal (emekli müsteşar), Şemsettin Toprak (Yeşilay Cemiyeti Ankara Şb.Başkanı) gibi isimlerde katılmakta.

Ulusal Dayanışma Hareketinin bazı toplumsal kavramlardaki temel görüşleri başlıklı dağıtılan bildirgede üniter devlet yapısının korunması savunulurken, egemenlikten vaz geçilmemesi konusunda ise şu görüşlere yer veriliyor.

“ Ulusal egemenliğin, uluslar arası alana uyumu için bazı adımlar atılabilir ama ulusal egemenlikten vaz geçilemez. Uluslar arası antlaşmaların; ulusal anayasalara üstünlüğü diye bir hukuki durum düşünülemez. Türkiye Cumhuriyetinin ulusal devlet olarak ayakta kalabilmesi, anayasadaki ulusal egemenlik kuralının tam ve kesin olarak uygulanmasını gerektirir.”

Bildirgede ayrıca Güneydoğu sorununun etnik değil, toplumsal ve ekonomik sorun olduğuna işaret edilirken,Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içinde yaşayan Türk halkının bir mozaik olmadığı belirtiliyor.
 
ohaber 
 
Editör: HABER MERKEZİ