Erkan Mumcu Balçiçek İlter'le Söz Sende'de çarpıcı açıklamalar yaptı. Mumcu MHP'ye geçip geçmeyeceğini açıkladı. Mumcu Balçiçek İlter'in MHP'ye katılacak mısınız ? sorusuna şu cevabı verdi:

“Doğru değil. Böyle bir görüşme, iletişim yok. Böyle bir niyetim de yok zaten. Ben başka bir alanda varolma çabası içindeyim. Ama geçmişten beri siyasette dengeleri değiştirici rollerim oldu hep. Pek az siyasetçiye nasip olmuştur, tek başına toplam dengeler üzerine etkili olabilmek. Belki bir siyaset senaryosu tasarlayanlar böyle bir şey düşünmüş olabilirler.

BÜLENT ARINÇ'A SERT YANIT


Erkan Mumcu Bülent Arınç'ın kendisi hakkında sık sık dile getirdiği iddialara ise sert yanıt verdi. Mumcu Arınç'ı arkadan konuşmakla suçladı. Eski ANAP Genel Başkanı şöyle konuştu:


“Sayın Arınç'ın marazi bir şekilde tekrar etmekten hoşlandığı birşey bu. Biraz onun kişiselliğiyle ilgili. Halbuki haysiyetli insan yanıt verme imkanı olmayan koşullarda konuşmaz. İddiası olan iddiasının ardına adını koyar ve yanıtı alacağı platformada yapar. Arkadan yapmak devlet adamına yakışmaz. Aslında son dönemde Cumhurbaşkanını halkın seçmesine dönük Anayasa değişikliği neredeyse tek başına benim siyasi kararlılığım ve AKP'nin iradesine rağmen gerçekleştiği için bunu içlerine sindiremediler. Bu gerçeği kapatmak için bir yalana ihtiyaçları vardı bu yalanı arasıra atmaya devam ediyorlar. Hazmedemeyenlerden bir kısmı mesela Karadayı, arkamdan küfür etmeyi tercih etti. Bir tanesi ise -Arınç'ı kastediyorum- arkamdan laf atmayı tercih etti. Ama bunlardan hiçbiri TV programında yüzyüze gelecek cesarete sahip değildir.

ARINÇ NELER SÖYLEMİŞTİ?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Erkan Mumcu'yu kastederek, “8 yıldır arkamıza, milletin iradesini ve güvenini alarak yola çıktık. Demokratik duruşuna güvendiğimiz bir arkadaşı partiye alarak turizm bakanı yaptık. O arkadaşımız bir süre sonra bizi yarı yolda bırakarak Anavatan Partisi’ne genel başkan oldu. Bu arkadaşa, cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde gel bize destek ver dedik, tamam dedi. Gece yarısı fikrini değiştirdi. Ve bizi bir kez daha yarı yolda bıraktı. Daha sonra bu arkadaşa niye böyle yaptın diye sorduğumuzda, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı paşanın kendisini ve diğer ANAP’lı milletvekillerini engellediğini söyledi” demişti...



Kaynak : http://www.internethaber.com/
Editör: HABER MERKEZİ