Ergüven yaptığı açıklamada “Prof. Dr. Mehmet Haberal çok değerli bir hemşerimiz ve partimizin 1991 genel seçimleri birinci sıra adayıdır. Prof. Haberal Rizeli olduğunun her zaman her yerde öne çıkararak, Hemşin yayla kültürünü yaşatan onunla övünen ender Rizeliler’ dendir. Yani seçim ve geçim için Rizeli olanlardan değildir.

Prof. Dr. Haberal sıfırdan başkent hastanesini Rizeli hemşerilerinin de desteği ile kurduğu vakıfla kurmuştur. Prof. Haberal kurduğu bu hastaneden sonra başkent üniversitesini kurarak ülkemizin saygın üniversiteleri arasında yer almasını sağlamıştır. Prof. Haberal dinine ve İslami yaşamaya fevkalade duygularla bağlı olarak hak ve inanç yolunda yaşamını sürdüren inançlı bir Müslümandır. Prof. Haberal dinine ve İslami yaşama fevkalade duygularla bağlı olarak hak ve inanç yolunda yaşamını sürdüren inançlı bir Müslüman dır.

Prof. Haberal dinine üniversitesine bağlı olarak kurduğu TV kanallarında ve üniversite ve başta başkent olmak üzere yurdun birçok illerindeki uygulama hastanelerinde ve sosyal tesislerde Rizeliler ve Karadenizliler eski ve yeni başkanlarımız, milletvekillerimizin her türlü sosyal, kültürel faaliyetleri yanında sağlık hizmetlerinde en yüksek seviyede almalarına olanak sağlamıştır. Prof. Haberal sosyal tesislerinde, otellerinde iktidar partisi dahil tüm parti ve yasal kuruluşlar toplantılar düzenlerken faaliyetlerde bulunmalarına imkan sağlarken yansız ve tarafsız olmuştur. Prof. Haberal’in sosyal tesislerinde otellerin iktidar partisi dahil tüm parti ve yasal kuruluşlar toplantılar düzenlerken faaliyetlerde bulunmalarına imkan sağlarken yansız ve tarafsız oluştur. Prof. Haberal’in fikir ve düşüncelerini alenen söyleyen, Atatürk ilkelerine cumhuriyet ilkelerine bağlılığı ile övünen bu fikirlerini her yerde beyan eden ancak illegal  örgütlere, hukuk dışı uygulamalara kuruluşlarında ve yaşamında taviz vermeyen örnek bir lider ve hemşerimizdir. Prof. Haberal’in ne ile suçlandığını veya sorgulandığını bilememekteyiz, Ancak Türkiye cumhuriyeti devleti kuruluş felsefi ve ilkeleri kanunları, anayasal kanunları dışında bir hareket  ve eylemde bulunmamış  olduğu inancını taşımaktayız. Bu inancımızda haklı çıkacağımıza da ayrıca inanmaktayız. Bu düşünceler içinde değerli hemşerimiz ve partimiz 1991 yılı milletvekili adayı sayın Sn. Prof. Dr. Mehmet Haberal’in bir an önce üniversitesinin başına bilim ve hizmet dünyasına dönmesini beklemekteyiz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ