Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, konuşmasında muhalefete yüklendi:

'Yargıyı, askeri, polisi istismar ederek kendilerine çıkar devşirme peşindeler. İstikrar, güven ve uyum ortamını zedeleyip Türkiye'ye zaman kaybettirme gayreti içindeler.

Suriye sınırındaki mayınların temizliğiyle ilgili hazırladığımız yasa tasarısında nasıl olduysa İsrail ismini gördüler. Bu kadar keskin görüşlü, bu kadar zeki insanlar. Önceki hafta kendi imzalarıyla çıkardıkları yasayı hatırlamıyorlar.

Ya kardeşim bunun içinde İsrail yazıyor mu? Hayır. At çamuru, izi kalsın.

Beyefendinin ifade ettiği konu çok ilginçtir. 'Sana dokunmayan yılan bin yaşasın' derler. Bizi böyle aldattılar. Yıllarımızı böyle çaldılar. 'Sana dokunmayan yılan bin yaşasın.' Ya dokunursa ne olacak? Onun  için biz sessiz kalamayız. Biz Mehmet Akif gibi sesleniyoruz. Yumuşak başlıysam kim demiş uysal koyunum. Kesilmeye gelir ama eğilmez başım. Er ya da geç ölüm bizi bulmayacak mı? Haysiyetsiz yaşamaktansa haysiyetli ölmek çok daha iyidir. Bunu böyle bilirsek bizim ülkemiz o tarihteki şanlı şöhretli günlere yeniden döner.

Muhalefet her gün mahkeme kapılarında. Ne diyor? Ben Ergenekon örgütünün avukatıyım. Hadi güle güle avukat bey. Biz milletin avukatıyız. Mahkeme kapılarında siyaset yaptığınız kadar biraz da gelin Anadolu'nun Trakya'nın yollarında siyaset yapın.

Kurumlarımızın arasında tam bir uyum tam bir koordinasyon var. Engin ufuklara doğru bizler hızla ilerliyoruz. Küresel krize rağmen ekonomisini canlı tutmaya devam eden ülkeyiz. Türkiye'ye kimse yeni faturalar ödetemeyecek. (Habertürk)

Editör: HABER MERKEZİ