Başbakan Erdoğan, iki polisin şehit edilmesine değinerek 'Bunların molotofkokteylileri, bombaları, şusu busu bizi bu yoldan alıkoymayacak. Çünkü biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Bu yürekle çıktık' dedi.

Rize’de, partisince Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, 8,5 yıl boyunca nice tehditler aldıklarını belirterek, şunları söyledi: 'Bizi engellemek, bizi durdurmak, bizim üzerimizdeki millet emanetini almak için nice tuzaklar kuruldu. Hiçbirine düşmedik. Hukuku zorladılar, çeteleri üstümüze saldılar. Akla hayale gelmedik tezgahlar kurdular. Evelallah altüst ettik. En son Kastamonu’da konvoyumuza saldırdılar. Recep’imiz şehit oldu, Metin’imiz yaralı. Rabbim şehitlik makamıyla taltif etsin, Metin’imize de şifalar versin. Silopi’de iki polisimiz şehit oldu. Bunlar son günlerdeki olaylar. Şu anda Türkiye genelinde AK Parti’nin seçim bürolarına, il ve ilçe bürolarına saldırıyorlar. Bunlara da boyun eğmeyeceğiz, geri adım atmayacağız. Demokrasi mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bunların molotofkokteylleri, bombaları, şusu busu bizi bu yoldan alıkoymayacak. Çünkü biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Bu yürekle çıktık. Biz bu yola bu mücadelemizin ne kadar kutsal bir mücadele olduğunu bilerek çıktık ve böyle de devam edeceğiz. Eşkiyaya, çapulcuya, çeteye, mafyaya, asla pabuç bırakmadık, bundan sonra da bırakmayız.' Sözün bittiği yerde şiddetin başladığını söyleyen Erdoğan, 'Düşüncenin bittiği yerde eşkiyalık başlar. İnsanlığın bittiği yerde vahşet başlar, bunu böyle bilelim. İşte bunların sözü bitti, bunların düşüncesi zaten hiç olmadı.

Bunlar insanlıklarını da kaybettiler, seçimden netice alamayacaklarını anladılar, onun için seçim bürolarımıza saldırmaya başladılar' diye konuştu.

-'GÖZÜ KARARMIŞ ŞEKİLDE AK PARTİ’YE SALDIRIYORLAR'-

Dört bir koldan AK Parti’ye karşı saldırıya geçildiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: 'Çünkü o eski günlerine döndürmek istiyorlar. Bunlara yol verecek miyiz? İttifak halinde AK Parti’yi hedef tahtasına koydular. CHP’si, MHP’si, BDP’si, terör örgütü, Ergenekon’u, onların yandaş, candaş medyası aynı hizaya geçtiler.

İttifak halindeler, gözü kararmış şekilde AK Parti’ye saldırıyorlar.

Kastamonu’da, Silopi’de, Diyarbakır’da polisimize saldırıyorlar. Ama biz durmak yok, yola devam edeceğiz. Durmayacağız. Dün Adana seçim büromuza saldırdılar, Doğu’da ve Güneydoğu’da sürekli seçim otobüslerimize, milletvekillerimize saldırıyorlar.

PANKARTLAR MEST ETTİ

' Başbakan Erdoğan, miting alanındaki 'Kemal bilmemek ayıp değuldur yeterki çaktırma' 'Çete yaz, Kemal’e yolla. Üye kartın cebine gelsin' yazılı pankartı göstererek, zaman zaman Rize şivesiyle 'Nasıl, benim hemşehrilerimun her yerinden zeka fışkırıyor da...' dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: 'Söz kalmadı. Savunacakları ilkeleri yok. Biz bataklığı kurutuyoruz.

Çünkü terörün, teröristlerin elindeki istismar araçlarını alıyoruz, aldık. Bundan rahatsız oluyorlar, onun için AK Parti’ye saldırıyorlar. Benim Kürt kardeşlerimin sorunlarını çözdüğümüz için BDP de terör örgütü de bundan çok büyük rahatsızlık duyuyorlar. Doğu’nun, Güneydoğu’nun yoksulluğu bitmesin istiyorlar. Anaların gözyaşı, gençlerin kanı dinmesin istiyorlar. Bugüne kadar kandan gözyaşından beslendiler. Bundan sonra da ondan beslenmek istiyorlar.

-'MHP DE PKK TERÖR ÖRGÜTÜNE ADETA TEŞEKKÜR ETTİ'-

Başbakan Erdoğan, '12 Haziran’dan sonra yeni anayasa' dediklerini dile getirerek, 'Özgürlükçü sivil, katılımcı bir anayasa diyoruz. İlk kez millet kendi anayasasını yapacak diyoruz. İşte bunu engellemeye, bunun önünü kesmeye çalışıyorlar. Allah aşkına bakar mısınız, bütün ömrünü CHP ile mücadele ile geçiren 87 yaşındaki bir zat CHP ile kol kola yürüyor, kim olduğunu biliyorsunuz değil mi?' dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti: 'CHP çetelerle kol kola giriyor. BDP, PKK, terör örgütü MHP’yi savunuyor. Dün çok şaşırtıcı bir şey oldu. MHP de PKK terör örgütüne adeta teşekkür etti. Kaset olaylarında MHP’ye arka çıktığı için, kendilerini savunduğu için adeta PKK’ya iltifat etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı aynen şu ifadeyi kullanıyor, dikkat edin, PKK terör örgütü için söylüyor, ’demek ki kendilerine özgü fikir ahlakları, namusları var. Takdir duygusuyla söylemiyorum ama kendi içlerinde tutarlı fikir namusu var.’ Bu nasıl bir ittifak, bu nasıl bir AK Parti karşıtlığı. Buradan, Rize’den öyle bir haykıralım ki bütün Türkiye duysun, Kandil duysun, Silivri duysun...

Sevgili hemşehrilerim bu oyunu bozacak mıyız, bu tezgahı alt üst edecek miyiz? Bunlara gereken cevabı 12 Haziran’da verecek miyiz? Rize bizim yanımızda mı, arkamızda mı? İstikrar sürsün, Rize büyüsün mü? Evelallah bu iş yoluna girdi.'

Editör: HABER MERKEZİ