Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde, 46 ilin belediye başkanlarını belirlemek amacıyla bu illerin AK Parti'li milletvekillerinin görüşlerini alıyor.

İstanbul, Kocaeli, Konya, Kayseri ve Antalya büyükşehir belediye başkanlarını AK Parti'den yeniden aday ilan eden Başbakan Erdoğan, aday tespit çalışmalarına yönelik olarak Kurban Bayramı'nda temayül yoklaması yapılan 46 ilin milletvekillerini, iki gün boyunca Genel Merkez'de dinleyecek. Erdoğan, bugün ilk olarak Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur ve Bolu milletvekillerini, öğleden sonra da Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kilis, Kırşehir ve Kütahya milletvekillerinin görüşlerini alacak. Görüşmelerde, Genel Başkan Yardımcıları Necati Çetinkaya ve Hüseyin Tanrıverdi, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Ataş da hazır bulunuyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın, milletvekillerine, hem mevcut belediye başkanını nasıl bulduğunu hem de alternatif bir isim sorduğu belirtilirken, milletvekillerinin seçim bölgelerindeki ilçe belediye başkanlarıyla ilgili de eğilimlerini aldığı kaydedildi. Başbakan Erdoğan'ın, yarın da Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak milletvekilleriyle görüşmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan ile görüşmeden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, “Demokratik bir ortamda Başbakan ile konuşuyoruz. Her milletvekiline ortalama 10-15 dakika veriyor. Bizim ilimizinki 40 dakika sürdü. Demokratik ortamda temayül yoklamalarının değerlendirmesini alıyor. Görüşlerimizi soruyor” dedi. (samanyoluhaber)


Editör: HABER MERKEZİ