Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün Kocaeli ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Başbakan Erdoğan, Kocaeli ve İstanbul'da mevcut isimleri değiştirmedi ve İstanbul'da Kadir Topbaş ve Kocaeli'de İbrahim Karaosmanoğlu ile yola devam edeceklerini açıkladı.
 


TOPBAŞ VE KARAOSMANOĞLU'NA ÖVGÜ
Başbakan Erdoğan, partisi tarafından düzenlenen toplantıda İstanbul ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklamak için kameralar karşısına geçti. 

KOCAELİ ADAYI KARAOSMANOĞLU
İbrahim Karaosmanoğlu kardeşimiz, bu dönem içinde Kocaeli'nde çok önemli adımlar attı. Kocaelinde önemli adımlar atarak sadece sanayide değil kültür ve sanat açısından da çok önemli adımlar attı. Hem alt yapı hem üst yapı yatırımları yaparak çok önemli çalışmalar attı. Çok ciddi bir borç yüküyle aldı ki bu borç yükünde önemli adımlar attı, yükseltmedi eksiltmek için önemli adımlar attı. Bu dönemde 2 milyar YTL'lik bir hizmet yaptı. Hizmet alanı yüzde 600 arttı. 

Ben şimdi CHP'nin kadrolarına sesleniyorum. Kocaelinin bir sizin zamanınızdaki yapısını görün bir de şimdiki yapısını görün. Kocaelili vatandaşlarım bunu çok iyi biliyor. İlk olara 2.220 ev yıkıldı. Biz bunu zulüm olsun diye yapmadık. Daha insanı koşullarda yaşayabilecekleri yerlere taşıdım. 16 ay gibi kısa sürede yapıldı ve hak sahiplerine dağıtıldı. İnsanca oturun, modern yaşam koşullarında oturun. 

SEKA kazanmıyor sürekli zarar ediyordu. O sektörde özel sektör daha ucuza ve daha kaliteli kağıt üretiyordu. Biz ne dedik? Hayır biz SEKA'yı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devreceğiz dedik. Burası milli bir park olacak ve Kocaelili vatandaşlarımız yararlanacak dedik. 

Ve tabii bizim söylediklerimize inanmadı. Ana muhalefet partisi arkadaşlarıyla birlikte fabrikaya gelip eylem yaptı. Kimi kime kaptırmayacaksınız. Burayı Kocaeli'ne vereceğiz yakışan da buydu zaten. Gidip oturacakları parkı, yeşil alanları yoktu. Kordon boyuna ihtiyaçları yoktu. Bunlar modern takılıyorlar ya bir sorun. Çöplükten başka ne kazandırdılar, suistimallerden başka ne kazandırlar bir sorun? Açılışını yaptık ve onbinlerce kişi o gün çok farklı bir gün yaşadılar. 

SİRMEN'E ÇATTI
Ayrıca şehir merkezindeki büyük sanayi kuruluşları da şehir dışına taşındı. Sadece şehir merkezi değil 25 köyümüzüde bu vesileyle doğalgaza kavuşturduk. Medya bunu saptırmayın ha, aynen yazın. Burası çok önemli. Bu konuda dertliyim, derdim var. CHP'li belediye zamanında 70 bin hat için 500 milyon yeni Türk Lirası yatırım yapmıştı. Onların ağır cezada yargılanmasına devam ediliyor. 

2 bin 180 kilometre doğalgaz döşendi. Abane sayısı 150 bin de bugün yapıldı. Köylere hatta Kandıra ilçesine dahi doğalgaz götürüldü. Bunlar için sadece 96 milyon YTL para harcandı. Sadece çalışmak yetmek gençler! Bir de tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyecek yedirmeyeceksin bununla oluyor. 

GEBZE'YE SU VERDİK YAHU
CHP'li belediyenin 500 milyon YTL'sına yapamadığını bizim AK Partili belediyemiz farkını ortaya koyarak 96 milyon YTL yapmıştır tebrik ediyorum. Bunun başka bir türlü matematiksel izahı olamaz. Bunun değerlendirmesin Kocaelili vatandaşlarımıza bırakıyorum. Hala hazine olarak Yuvacık Barajı'nın borçlarını ödüyorum. Şimdi o dönemin belediye başkanı yeniden aday oldu. Oldu mu? 

Birde öyle doğru sözler söyleniyor ki? Neymiş buradaki suyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi alacakmış almadı ve ellerinde kalmış. Bu kadar su vardı da elinde biz Gebze'ye neden İstanbul'dan su verdik yahu! 

Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da 5 yıllık görev süresince başarılı bir performans ortaya koyduğuna değinerek 2009 Mart seçimlerinde AKP'nin Topbaş'la yola devam edeceğini açıkladı.

15 OCAK'A KADAR TÜM ADAYLAR AÇIKLANACAK
Bugüne kadar bu anlayışın mensubu olarak çalıştık bundan sonra da böyle davranacağız. Daha önceleri de ifade ettiğimiz gibi AK Parti olarak seçimler için belirlediğimiz adayları, en geç 15 Ocak'a kadar açıklamış olacağız. 

Gelişmeye, değişime açığız. Liyakat ve vizyon sahibi, altını çiziyorum mütavazi, sevilen ve seven adaylar listemizde yer alacak. Eşine rastlanmamış biçimde demokratik biçimde devam edecek. (ensonhaber)


Editör: HABER MERKEZİ