Başbakan Erdoğan'a rağmen aday olup kazanan il teşkilatları birer birer istifa ediyor. İlk istifa kararı daha doğrusu istifa etmesi için Ankara'ya çağrılan isim Konya İl Başkanı Mustafa Çevik oldu. Erdoğan'a rağmen aday olarak il başkanlığını kazanan Çevik'in istifasının hemen ardından bir istifa haberi de bugün akşam saatlerinde Trabzon'dan geldi. Başbakan'a rağmen seçimleri kazanan Trabzon İl Başkanı Ahmet Metin Genç, yönetimiyle birlikte istifa ettiklerini açıkladı.

ERDOĞAN İKNA EDEMEDİ!

Ak Parti'de yaşanan istifaların perde arkasında, il teşkilatlarında yaşanan çekişmeler yer alıyor. Bu konudaki ilk kriz, Konya'da yaşandı. AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı'nın güç gösterisi, Erdoğan'ın canını sıktı ve daha öncede il başkanlığı yapan milletvekilinden kendisine yakın bir ismin aday olmaması için telkinde bulundu. Buna rağmen Milletvekili Angı ve ekibi AK Parti Konya İl Teşkilatı'nın 3. Olağan Kongresi'nde Mustafa Çevik'i aday gösterdi. Genel Merkez, Angı ekibini iknaya çalışsa da etkili olamadı!

Mevcut Başkan Faruk Dügen ile eski il başkanı Mustafa Çevik'in listelerinin yarıştığı kongrerede, Çevik’in listesi 327 oy alırken Dügen’in listesi 245 oy aldı.    18 oy da geçersiz sayıldı. Bu sonuca göre Mustafa Çevik yeniden AK Parti İl Başkanı seçildi. 

İPİN UCU KAÇTI!

Bu durum Erdoğan ve ekibinin pek hoşuna gitmedi. Bunu defalarca açık açık gösteren Erdoğan, Çevik ve ekibini istemediğini, geçtiğimiz hafta düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinde gösterdi. Korumalar, önceden uyarılmış olacak ki İl Başkanı Çevik'i, bir açılış esnasında Erdoğan'ın yanına yaklaştırmadı.

ANKARA ÇAĞRILDI İSTİFASI İSTENDİ

Tüm bu gelişmelerin ardından Ankara'ya davet edilen Çevik, bu kısa görüşmenin hemen ardından istifa ettiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından 4 il başkan yardımcısı ile birlikte aralarında yedek üyelerinin de bulunduğu 15 kişi, görevlerinden istifa etti. Bu arada AK Parti Genel Merkezi'nin yeni bir isim üzerinde, milletvekilleriyle görüşme yaptığı belirtildi.

BİR İSTİFA HABERİ DE TRABZON'DAN!

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Ahmet Metin Genç, yönetimiyle birlikte istifa ettiklerini açıkladı.

Parti binasında düzenledikleri basın toplantısı ile istifa kararını açıklayan Ahmet Metin Genç’e yönetim kurulu üyeleri ve bazı partililer eşlik etti. Kongre sürecini hatırlatarak konuşmasına başlayan Genç, “Bildiğiniz üzere 5 Temmuz 2009 tarihli kongrede seçildik. Bu partinin Trabzon’daki kurucusu olan bizler, milletimizin iradesini temsil eden Genel Başkanımız ve Başbakanımız’a rağmen hiçbir yerde olmayız” dedi.

BAŞBAKAN’A RAĞMEN SEÇİMİ KAZANDI, 5 AY DAYANABİLDİ

Kongreden sonraki 5.5 aylık dönemde sürekli olarak, sanki kendisi ve yönetiminin, Başbakan'a rağmen demokrasi havarisi gibi bir mücadelenin içerisine girdikleri ve bu şekilde kongre süreci tamamlamış gibi algılandıklarını kaydeden Genç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bu algının hiçbir yerinde olmadık. Maalesef Trabzon kamuoyu bunu sürekli olarak tartıştı ve tartıştırıldı. Dolayısı ile geldiğimiz noktada il başkanı olarak her Ankara ziyaretinde basında spekülatif haberler yer aldı. ‘Ankara’ya çağrıldı, görevden alınacak’ diye basın bu konuyu sürekli zinde tuttu. Geldiğimiz noktada son bölge ziyaretlerinde sayın Başbakanımızla görüştüm. Ve bu spekülasyonun da şehirde devam ettiğini kendisine arz ettim. Bütün bu görüşmelerin ardından son geldiğimiz noktayı dün akşam saat 19.00 itibari ile yönetici arkadaşlarımızla beraber değerlendirdik. Partimizin bu konuda hala tartışılmasına müsaade etmemek adına bütün yönetici arkadaşlarımla beraber istifa kararı aldık.”.

‘GENEL MERKEZİN TAVRI YOK’

Basın mensuplarının istifasının genel merkez tarafından istenip istenmediğiyle ilgili bir sorusunu da yanıtlayan Genç, “Benim genel merkezim ya da Başbakanım, ‘biz sizi görevden alacağız ya da istifa edin’ diye açık bir tavır almadı” şeklinde konuştu.

Ak Parti’de Temmuz ayındaki kongre sürecinde İl Başkanı Muhammet Balta genel merkezin desteğiyle seçime girmiş, ancak bir önceki il başkanı Ahmet Metin Genç’in genel merkezin itirazına rağmen seçime katıldığı ileri sürülmüştü. Genç’in Muhammet Balta’ya karşı seçimi kazanması, ‘Başbakan’a rağmen seçimi kazandı’ diye yorumlandı ve Ak Parti kulislerinde büyük huzursuzluk yarattı.

TOKAT

Kendisini ''1987'den beri Erdoğan'ın yol arkadaşıyım'' diye tanıtan Ak Parti Tokat İl Başkanı Mustafa Boyraz, 19 Aralık'ta görevinden ani bir kararla istifa etti. İstifa, Ak Parti'de şok etkisi yarattı. Boyraz’ın partisinin Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan ile anlaşamadığı için istifa ettiği öne sürüldü.

İZMİR

Ak Parti, yerel seçimlerde CHP’ye açık ara kaybettiği İzmir’de de 17 İlçe Başkanı'nı değiştirdi.

İNTERNETHABER

Editör: HABER MERKEZİ