Aday belirleme komisyonunda Genel Başkan Yardımcıları Abdülkadir Aksu, Ekrem Erdem, Haluk İpek, Genel Sekreter İdris Naim Şahin, Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Ayşenur Bahçekapılı, Nurettin Canikli, Seçim Koordinasyon Başkanı Mustafa Ataş, Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin ve Gençlik Kolları Fatih Şahin bulunuyor. Bu isimleri yanı sıra illerin durumuna göre diğer komisyonlarda görev alan diğer genel başkan yardımcıları da zaman zaman toplantıya katılıyor.

Temayül yoklamasına katılmayan milletvekilleri ve il başkanlarıyla ilgili kararın verilmesinde 107 bini kişi üzerinde yapılan anketler etkili olacak. Temayül yoklaması sonrasında mülakata alanın aday adaylarının üçte ikisi ilk komisyon tarafından elenmişti. İkinci komisyonda yapılan elemelerden sonra nihai komisyona bin 100 kişilik bir liste sunuldu.

SEÇİM BEYANNAMESİ ÇALIŞMASI DA DEVAM EDİYOR

AK Parti'nin seçim beyannamesi ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik başkanlığındaki bir ekip tarafından hazırlanıyor. Seçim beyannamesini hazırlayan ekipte, seçim sürecine girildiği için bakanlık görevlerinden ayrılan eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bulunuyor. Beyannameyi hazırlayan ekibe zaman zaman Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek de destek veriyor. AK Parti'nin seçim beyannamesi 15 Nisan tarihinde açıklanması bekleniyor.

ÇELİK: NEREDE GÖREV VERİLİRSE YAPARIM

AK Parti, bazı önde gelenlerin seçim çevrelerinin değiştirileceği yönündeki iddialarla ilgili olarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 'Kimin nereden aday olacağını Pazartesi günü saat 16.00'da listeler Yüksek Seçim Kurulu'na verildikten sonra herkes görecek. Dolayısıyla bu aşamada benim söylediğim her şey spekülasyonlara neden olabilir. Aday adaylık süreci tamamlanmıştır. Şu anda adaylıklar belirlenmektedir. Bana da diğer arkadaşlarıma da nerede ihtiyaç olursa, biz orada gider çalışırız. Daha önce grup başkan vekiliydim, adından, kültür bakanıydım, ardından mili eğitim

bakanıydım, şimdi genel başkan yardımcısıyım, yarın bir başka görev, başka bir mekan söz konusu olursa orada da var olmaya devam ederiz. Bazı arkadaşlarımız bayrağı başkalarına devredebilir. Sayın Başbakan dün grup konuşmasında bununla ilgili detaylı bilgiler de verdi. Onun için bu konuda spesifik bir açıklama yapacak değilim.'

 

Editör: HABER MERKEZİ